Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 09:53
Τοπικά

Ισόβια για τη δολοφονία 29χρονου με ΙΧ στα Παλαιά






Μέσα σε κλίμα έντασης, μεγάλης συγκίνησης αλλά και λεκτικών διαπληκτισμών ολοκληρώθηκε χθες αργά το βράδυ στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Λάρισας η δίκη ενός 30χρονου που κατηγορείτο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Εν τέλει ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (4-3 με τους τακτικούς δικαστές να τάσσονται υπέρ της καταδίκης του) και χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη την 1η Μαΐου του 2015 στον Βόλο και θύμα ήταν ένας 29χρονος πατέρας 3 ανήλικων παιδιών. Τη νύχτα εκείνη είχε την ατυχία να διαπληκτιστεί με έναν 17χρονο σε καφέ – μπαρ της πόλης, για μεταξύ τους προσωπικές διαφορές. Όμως η διαφωνία τους δεν σταμάτησε εκεί. Ο ανήλικος (κρατείται σε αντίστοιχο σωφρονιστικό κατάστημα) φώναξε βοήθεια και μεταξύ άλλων, τον 30χρονο δράστη με τον οποίο είχε συγγενική σχέση. Μαζί επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και μόλις ο 29χρονος εξήλθε του καταστήματος και βγήκε στον δρόμο τον παρέσυραν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Οδηγός ήταν ο 30χρονος (πατέρας δύο παιδιών) που κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως ήταν τροχαίο ατύχημα, χωρίς όμως να πείσει το δικαστήριο.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ (Ελευθερία)