Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 18:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερόσυλοι ξάφρισαν το παγκάρι μπροστά στους μοναχούς






Οι δράστες μπήκαν στην εκκλησία του μοναστηριού και συστήθηκαν στους μοναχούς ως συγγενείς εκλιπόντος που ήθελαν να τελέσουν μνημόσυνο

Δύο άγνωστους άνδρες που διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στην Πάτρα, ως δράστες της θρασύτατης κλοπής που έγινε μέρα- μεσημέρι στη μονή του Γηροκομείου, μπροστά στα μάτια των μοναχών!

Οι δράστες μπήκαν στην εκκλησία του μοναστηριού και συστήθηκαν στους μοναχούς ως συγγενείς εκλιπόντος που ήθελαν να τελέσουν μνημόσυνο. Ένας από τους μοναχούς έμεινε μαζί με έναν από τους δύο δράστες για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της τελετής, ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν. Όμως, όσο οι δυο τους συνομιλούσαν, ο δεύτερος δράστης πλησίασε το παγκάρι, το διέρρηξε με αστραπιαίες κινήσεις και άρπαξε όσα χρήματα υπήρχαν μέσα!

Πριν προλάβει να αντιδράσει ο μοναχός, το έβαλε στα πόδια μαζί με τον συνεργό του και διέφυγαν με το αυτοκίνητο που είχαν αφήσει απ’ έξω. Ο μοναχός έδωσε στους αστυνομικούς την περιγραφή τους και του οχήματος στο οποίο επέβαιναν και οι αναζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Το ποσό που εκλάπη από το παγκάρι δεν έχει γίνει γνωστό.

 

 

Πηγή: protothema.gr