Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 13:33
Τοπικά

Θύμα διαδικτυακής απάτης 40χρονος Βολιώτης






Ηθελε για τον νέο χρόνο που ξεκίνησε ένα καινούργιο αυτοκίνητο και πλήρωσε σε λογαριασμό Τραπέζης γι’ αυτό, μετά από επικοινωνία, με αφορμή την ανάρτηση αγγελίας. Ομως, το 2018 τον βρήκε και χωρίς αυτοκίνητο και ζημιωμένο οικονομικά κατά 1.100 ευρώ!

Θύμα απάτης έπεσε 40χρονος Βολιώτης, ο οποίος πείστηκε να αγοράσει αυτοκίνητο που είδε σε γνωστό ιστότοπο αγοραπωλησιών οχημάτων. Ο 40χρονος είδε στον ιστότοπο φωτογραφίες από ένα Toyota και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πωλητή. Τηλεφωνικά «έκλεισε» και όλες τις λεπτομέρειες της αγοραπωλησίας, με τον πωλητή να ζητεί την κατάθεση του συμφωνημένου ποσού σε λογαριασμό Τραπέζης, προκειμένου να παραδώσει το αυτοκίνητο στα τέλη του 2017.

Ο 40χρονος ακολούθησε πιστά τις οδηγίες. Θα κατέθετε τα 1.100 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό των 2.900 ευρώ θα το πλήρωνε με την παραλαβή του οχήματος. Ομως, μετά την κατάθεση των χρημάτων, η αγγελία «εξαφανίστηκε» από τον ιστότοπο και τα τηλέφωνα σίγησαν…

Μία εβδομάδα μετά, απευθυνόταν αγανακτισμένος στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για να καταγγείλει ότι έπεσε θύμα απάτης. Τότε, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου άρχισε να ερευνά την υπόθεση και τελικά μετά από επίμονες προσπάθειες κατάφερε να βρει τα στοιχεία του δράστη.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, πρόκειται για 35χρονο Κρητικό, ο οποίος μάλιστα έχει απασχολήσει στο παρελθόν και άλλες αστυνομικές αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν ποιός ήταν ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού, που «σήκωσε» τα χρήματα, ποιος ήταν ο κάτοχος του κινητού, που έκλεισε την αγοραπωλησία στον Βολιώτη και αν και χρειάστηκε χρόνο, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών τελικά οδηγήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Εναντίον του 35χρονου Κρητικού σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία.

Σε κάθε περίπτωση, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συμβουλεύει τους καταναλωτές να μην δέχονται να καταθέτουν χρήματα σε λογαριασμούς Τραπεζών, αν πρώτα δεν παραλαμβάνουν τα προϊόντα που ενδιαφέρονται να αγοράσουν.

Η εξιχνίαση της εν λόγω απάτης δεν είναι η μοναδική ηλεκτρονικών συνδιαλλαγών που έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές. Κατά περιόδους καταγγέλλονται διάφορες υποθέσεις με κοινή συνισταμένη σε όλες την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους που αναρτούν αγγελίες.

Το διαδίκτυο έχει σπάσει τα σύνορα για αγορές προϊόντων. Χρησιμοποιείται ευρέως από καταναλωτές, χρησιμοποιείται όμως και από επιτήδειους, που δρουν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ