Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:03
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θύελλα» για τη στοχοποίηση δημοσιογράφων από τον ΣΥΡΙΖΑ






Αντιδράσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το βίντεο με τους δημοσιογράφους που προβλήθηκε στη φιέστα της Κυριακής στο κλειστό του Ταε Κβο Ντο. «Ασφαλώς και θεωρώ το βίντεο στοχοποίηση, και αυτό είναι αδυναμία» δήλωσε σήμερα στο Mega ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννακης αναφερόμενος στο βίντεο. Την κάθε στοχοποίηση τη θεωρώ αδυναμία, είπε, προσθέτοντας «εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την περίοδο μόνο αδύναμοι δεν πρέπει να αισθανόμαστε».

Στο βίντεο αναφέρθηκε και χθες στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας τονίζοντας ότι καταγράφεται η συμπεριφορά δημοσιογράφων και πως δεν είναι φασίζουσα πρακτική το βιντεάκι. «Πριν την ομιλία Τσίπρα υπήρχαν στιγμές που προβλήθηκαν σε γιγαντοοθόνες της χρονιάς που πέρασε από κινητοποιήσεις, συμπεριφορά πολιτικών προσώπων και συμπεριφορά του Τύπου. Τι ενοχλεί; Είναι καταγεγραμμένη η συμπεριφορά τους και συγκεκριμένων δημοσιογράφων και παραπλανητικών δημοσκοπήσεων. Στο πλαίσιο αυτό εκτέθηκαν εν είδει ρεπορτάζ τα σημαντικότερα γεγονότα. Ποιον ενοχλεί και γιατί είναι φασίζουσα πρακτική; Δεν γίνεται να είναι η δημοσιογραφία κατευθυνόμενη» είπε ο κ. Δρίτσας. Επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Φωτεινή Βακή υποστήριξε ότι «εκφράσεις όπως φασίστες, σταλινικοί προσβάλουν τα κοινοβουλευτικά ήθη» για να συμπληρώσει: «Να θυμηθούμε το ρόλο που παίζουν και έπαιζαν τα ΜΜΕ με την δική σας συνδρομή. Να θυμηθούμε και τα δικά σας εμπόδια για την στελέχωση του ΕΣΡ».

Το βίντεο έχει προκαλέσει πόλεμο και με την ΕΣΗΕΑ.

Η ΕΣΗΕΑ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:
«Στο ίδιο μήκος κύματος με προηγούμενες καταστάσεις και η σημερινή κυβέρνηση, προσπαθεί να φορτώσει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις, που προκαλούν τα αδιέξοδα της πολιτικής της, με το λαό στους δρόμους. Στην επέτειο ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την γιγαντοοθόνη στο TAE KWON DO η επιλογή να στοχοποιηθούν συνολικά οι δημοσιογράφοι ως εκπρόσωποι της διαπλοκής με την προβολή συγκεκριμένων σχολίων από δελτία ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών ιδιωτικών καναλιών, πέφτει στο κενό. Η παραγωγή του VIDEO, η προβολή και τέλος η αναμετάδοσή του από την ΕΡΤ χωρίς, όμως, αντίλογο συνέχισε, δυστυχώς, μονομερή διαδικασία στην πληροφόρηση από τη δημόσια τηλεόραση. Η στοχοποίηση συναδέλφων και κυρίως η προσπάθεια εκφοβισμού τους στην κοινωνία δεν θα περάσουν. Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, που θέλουν να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με βαρείς χαρακτηρισμούς δείχνοντας ότι δεν σκοπεύει να «αμβλύνει» τη ρητορική του κατά των δημοσιογράφων. Η Κουμουνδούρου απαντά στην Ένωση Συντακτών, απορρίπτοντας ως «γελοία» τα περί στοχοποίησης και προσπάθειας εκφοβισμού των δημοσιογράφων, που αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως εξής:

«Τα περί στοχοποίησης και προσπάθειας εκφοβισμού δημοσιογράφων στην χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ανήκουν στην σφαίρα του γελοίου. Το βίντεο που προβλήθηκε, συνόψιζε αυτό που ο λαός διατηρεί ολοζώντανο στην μνήμη του από τις κρίσιμες στιγμές του τελευταίου χρόνου: την πρωτοφανή προσπάθεια των ΜΜΕ της διαπλοκής να επηρεάσουν τις εξελίξεις, σπέρνοντας τον φόβο και την τρομοκρατία, καλώντας τον κόσμο να πάρει τα χρήματά του από τις τράπεζες, μιλώντας για αναπόφευκτη αποβολή της χώρας μας από το ευρώ και προειδοποιώντας για βιβλικές καταστροφές σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Αριστεράς. Ας μην παραβιάζει λοιπόν η ΕΣΗΕΑ ανοιχτές θύρες. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αν από κάποιον απειλείται το δημοσιογραφικό λειτούργημα και η δεοντολογία, αυτός δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά το μιντιακό σύστημα της διαπλοκής. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις παρεμβάσεις της».