Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 09:31
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίλερ με το ν/σ αλλαγής φύλου στα 15 – Ποιοι απειλούν να καταψηφίσουν






Στον αέρα βρίσκεται ο πυρήνας του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή, δηλαδή το άρθρο 3 που αφορά στη διόρθωση φύλου, καθώς δεν φαίνεται να συγκεντρώνει την πλειοψηφία της Βουλής.

Και ενώ ξεκινά ο τελικός γύρος της συζήτησης του ν/σ και στη μία το μεσημέρι αναμένεται η ονομαστική, τίποτα δεν μοιάζει σίγουρο και δεδομένο για το ποιοι τελικά θα καταψηφίσουν.

Με το κόμμα-κυβερνητικό εταίριο, τους ΑΝΕΛ, να έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο 3 αλλά και αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην εμφανίζονται σίγουροι για το τι θα πράξουν στην ψηφοφορία, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και το σενάριο της κοινοβουλευτικής ήττας πιθανό.

Οι πιθανοί αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ

Ενστάσεις, καταγράφονται –δημοσίως- από την Γεωργία Γεννιά που εκπροσωπεί την κίνηση Πράττω και τον βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο βουλευτής δωδεκανήσων Νίκος Γάκης έχει κάπως «μαλακώσει», ενώ ερωτηματικό παραμένει η στάση του Μάρκου Μπόλαρη. (Δεδομένο θεωρούν πως θα καταψηφίσει την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης η Νίνα Κασιμάτη).

Αυστηρή εντολή να συνεχιστεί το… μασάζ!

Σε αυτό το πλαίσιο το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει αυστηρή εντολή να συνεχιστούν οι… μαλάξεις στους αντιρρησίες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, σε μια προσπάθεια αλλάξουν γνώμη και να συναινέσουν στη σημερινή ψηφοφορία για το επίμαχο άρθρο 3 του νομοσχεδίου που αφορά την αλλαγή φύλου ενηλίκων και ανηλίκων. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, πέρα από το μασάζ Κοντονή που έλαβε χώρα χθες στη Βουλή, συνεχίστημε με αμείωτη ένταση το «πρέσινγκ» -και μάλιστα δια τηλεφώνου- προς όσους σκέπτονται να διαφοροποιηθούν, ενώ εντός της ημέρας δεν αποκλείονται ακόμα και οι κατ’ιδίαν συναντήσεις όσων εμφανίζονται προβληματισμένοι με κομματικά κυβερνητικά στελέχη.

Ψηφοφορία θρίλερ

Ακόμη, όμως, κι αν οι πιθανοί αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταψηφίσουν τελικά το επίμαχο άρθρο 3, με τη δεδομένη άρνηση των ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν η κυβερνητική πλειοψηφία βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί και η ψηφοφορία μοιάζει εξαιρετικά παρακινδυνευμένη ως προς το αποτέλεσμα.

Τι θα κάνουν τα άλλα κόμματα 

Ετσι, το Μαξίμου στρέφεται και ευελπιστεί στα… μαξιλαράκια από τα άλλα κόμματα: Στους έξι βουλευτές του Ποταμιού, στην δεξαμενή των οκτώ ανεξάρτητων βουλευτών αλλά και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η τελευταία δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει στην ψηφοφορία, προσανατολίζεται όμως, κατά πληροφορίες, να καταψηφίσει. Ετσι το Μαξίμου ελπίζει σε τυχόν αντάρτες.

Το επίμαχο άρθρο συγκεντρώνει 145 ψήφους απο ΣΥΡΙΖΑ (αισιόδοξο σενάριο χωρίς να υπολογίζονται οι πιθανοί αντάρτες) και Ποτάμι και έτσι ο ρόλος των 19 της ΔΗΣΥ είναι κρίσιμος.

Με δεδομένο πάντως οτι ο κ. Τσίπρας κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξη βουλευτών της αντιπολίτευσης, σοβαρή ανησυχία -λένε- πως δεν υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια. Ωστόσο, είναι προφανές οτι και οι ίδιοι έρχονται σε δύσκολη θέση αφού προσπαθούν να πείσουν ακόμα και τους βουλευτές τους.!

Συν τοις άλλοις, την κυβερνητική πρωτοβουλία δεν υποδέχτηκαν με τις καλύτερες διαθέσεις και υπουργοί της κυβέρνησης. Ένας εξ’αυτών είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και από τους ΑΝΕΛ οι κυρίες Έλενα Κουντουρά και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά εμφανίστηκαν εξόχως προβληματισμένες.

Πηγή: iefimerida.gr