Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 13:30
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Πορεία της ΠΟΕΔΗΝ με το «άρμα του Ψευταλέξη»






Πορεία διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει μετατρέψει μικρό φορτηγάκι σε «άρμα», τοποθετώντας πάνω σε αυτό κούκλες με τη μορφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Περιοδεύων μνημονιακός θίασος- Αλέξης Τίποτα» και «Θεατρική παράσταση ο Ψευταλέξης», είναι μερικές από τις αφίσες της ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε τα σχετικά βίντεο από το voria.gr

Το άρμα αυτό βρίσκεται στην αρχής της πορείας, η οποία ξεκίνησε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και θα κινηθεί μέσω των οδών Παπαναστασίου, Λεωφόρου Στρατού, Αγγελάκη, Εγνατία και Αντιγονιδών και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδόνιας – Θράκης.

Επίσης, ξεχωρίζουν και τα μαύρα μπαλόνια που κρατούν και στα οποία αναγράφονται συνθήματα όπως “Η ελπίδα πέταξε”, “Ξεπουλάκηδες” και Συριζοκατσικώθηκαν”.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τις ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της δημόσια υγείας και διεκδικεί αύξηση των δαπανών για την υγεία από 5% στο 7,5% του ΑΕΠ, προσλήψεις επαρκούς αριθμού μόνιμου προσωπικού, δωρεάν υγεία και κατάργηση των μνημονίων.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει οδικά το ταξίδι του από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, ώστε να μπορέσει να δει την κατάσταση των μονάδων υγείας. Ο κ. Γιαννάκος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η παράσταση του θιάσου λέγεται “ο Ψευτοαλέξης” καθώς όπως είπε, για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ “θα μας γεμίσει ένα κάρο ψέμματα και “θα”».