Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:14
Ελλάδα

Θερμό επεισόδιο Γεροβασίλη – Κουμουτσάκου






Οτι υπέπεσε σε θεσμικό ατόπημα κατηγόρησε την Ολγα Γεροβασίλη ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σε μεταξύ τους επεισόδιο στον προθάλαμο του Προεδρικού Μεγάρου, στο οποίο παρενέβη και ο Τέρενς Κουίκ.

Οταν έκλεισαν οι πόρτες, προκειμένου να ξεκινήσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, έξω έμειναν οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Εκεί εκτυλίχθηκε και το επεισόδιο ανάμεσα στην Ολγα Γεροβασίλη και τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε στους δημοσιογράφους με ποιες θέσεις προσέρχεται η κυβέρνηση στη συζήτηση- σημειώνοντας πως δεν υπάρχει δεσμευτική ημερομηνία για το ασφαλιστικό και τονίζοντας «για τον εθνικό διάλογο δεν θα ενημερώσουμε την Τρόικα»- όταν παρενέβη ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η δημιουργία κλίματος είναι υπονομευτική. Πρέπει να σεβαστούμε την υπό εξέλιξη διαδικασία, ερχόμαστε για να ακούσουμε», είπε φανερά εκνευρισμένος, ενώ σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Τέρενς Κουίκ, αναφέροντας χαρακτηριστικά- επίσης σε έντονο ύφος- «είναι τραγική αυτή η συμπεριφορά από έναν διπλωμάτη», με τον κ. Κουμουτσάκο να του απαντά «Σε παρακαλώ μην με διακόπτεις».

Η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι ενημέρωνε για τα ήδη εξαγγελθέντα και συμπλήρωσε «Δεν έκανα προσπάθεια χαλιναγώγησης των δημοσιογράφων, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου ούτε το επεδίωκα».

Αυτό που η Συγγρού χαρακτηρίζει ως θεσμικό ατόπημα ήταν πως «όταν οι πόρτες κλείνουν για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, δεν επιτρέπεται να γίνεται καμία συζήτηση για το περιεχόμενο, τη σειρά των θεμάτων ή οτιδήποτε άλλο θα τεθεί στο συμβούλιο» και για αυτό παρενέβη ο κ. Κουμουτσάκος.