Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:56
Άλλες Ειδήσεις

Η Ryanair μηνύει την Google






Η Ryanair έχει κινήσει τις νομικές διαδικασίες εναντίον της Google, σε μια προσπάθεια να αναγκάσει την μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο να σταματήσει να προωθεί δήθεν παραπλανητικές και απατηλές διαφημίσεις που εμφανίζονται σε ιστοσελίδα που πουλά εισιτήρια της εταιρείας.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία εδώ και αρκετό διάστημα έχει εκφράσει τη δυσαρέσκεια της για την ιστοσελίδα eDreams, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρατήσεων εισιτηρίων, η οποία πουλά εισιτήρια της Ryanair σε υψηλότερες τιμές και προκαλεί προβλήματα με τις κρατήσεις των πελατών.

Η Ryanair έχει στρέψει, όμως, τη προσοχή της στην Google καθώς όταν οι χρήστες του διαδικτύου ψάχνουν για εισιτήρια το πρώτο αποτέλεσμα που εμφανίζεται στην μηχανή αναζήτησης είναι το eDreams και η θυγατρική του eDreams, Opodo – καθώς και οι αγγελίες αναζήτησης πτήσεων της Google. Όλα αυτά εμφανίζονται πιο πάνω από το site της Ryanair.

Η Ryanair ισχυρίζεται ότι έχει λάβει χιλιάδες καταγγελίες από τους πελάτες της και κατηγορεί την Google για παραπλάνηση των καταναλωτών και για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Michael O’Leary, δήλωσε την Τρίτη ότι προώθησε τα μηνύματα στον εκτελεστικό πρόεδρο της Google Eric Schmidt, και το ιρλανδικό High Court διαδικασία ήταν μια προσπάθεια να αναγκάσει δράση μετά αγνοήθηκαν καταγγελίες της Ryanair.

Ο O’Leary έχει εξοργιστεί με την ιστοσελίδα του eDreams που διαφημίζει πιο χαμηλούς και ανύπαρκτους ναύλους, χρησιμοποιώντας διευθύνσεις URL που περιέχουν το όνομα της Ryanair. Σε μια έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της αεροπορικής εταιρείας, το 82% των ενηλίκων χρηστών θεώρησαν πως πρόκειται για την επίσημη ιστοσελίδα της Ryanair.

Η Ryanair αναφέρει ότι εκτός από τις επιπλέον χρεώσεις, οι καταναλωτές έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με τις κρατήσεις τους, όπως με τα στοιχεία επικοινωνίας που παραλείπονται και λεπτομέρειες που σχετίζονται με τις αποσκευές και οι οποίες δε δίνονται.

Η αεροπορική εταιρεία έχει πάρει όλα τα νόμιμα μέτρα εναντίον του eDreams σε όλη την Ευρώπη κατά, ενώ στη Γερμανία το eDreams έχει σταματήσει να περιλαμβάνει το λεκτικό της Ryanair στην ιστοσελίδα.

FORTUNEGREECE.GR