Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 12:31
Άλλες Ειδήσεις

Η Huawei απειλεί Apple και Samsung






Ένας νέος μεγάλος «παίχτης» εμφανίζεται στην αγορά των smartphones, απειλώντας μάλιστα να εκτοπίσει την Apple από την δεύτερη θέση των πωλήσεων που βρίσκεται παραδοσιακά εδώ και χρόνια. O λόγος για την Huawei η οποία πρωτοστατεί σε μια «επίθεση» που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια από τις κινεζικές εταιρείες στην αγορά των έξυπνων τηλεφώνων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των πωλήσεων smartphone παγκοσμίως η Νοτιοκορεάτικη Samsung και η αμερικανική Apple διατηρούν σταθερά τις πρώτες δύο θέσεις της αγοράς. Ωστόσο ενώ οι πωλήσεις τους παραμένουν σχετικά σταθερές οι κινεζικές εταιρείες Huawei, Oppo και Xiaomi παρουσιάζουν θεαματική άνοδο στις πωλήσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Canalys το δεύτερο τρίμηνο του 2017, οι πωλήσεις της Samsung παρέμειναν σταθερές σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016 φθάνοντας τα 79 εκατομμύρια κομμάτια. Η Apple διατήρησε την δεύτερη θέση που έχει στην αγορά πουλώντας 41 εκατομμύρια iPhones, μόλις 2% περισσότερο από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Η Huawei έρχεται δυναμικά στην τρίτη θέση παρουσιάζοντας αύξηση πωλήσεων της τάξης του 20% και πλέον βρίσκεται μόλις 3 εκατομμύρια συσκευές μακριά από την Apple.

Στην τέταρτη και την πέμπτη θέση βρίσκονται οι επίσης κινεζικές εταιρείες Oppo και Xiaomi που σημείωσαν εντυπωσιακή άνοδο 44% και 52% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

Η Samsung «δοκιμάζει» την αγορά

Πέρα από την άνοδο των κινεζικών εταιρειών, ένα ακόμη ενδιαφέρον συμπέρασμα που βγαίνει από τα στατιστικά είναι η «κόπωση» της αγοράς από την Samsung λόγω της ακριβής τιμής του Galaxy S8. «Οι πωλήσεις του S8 ήταν δυνατές σε κάποιες περιοχές, αλλά υπάρχουν σημάδια ότι η ζήτηση για την νέα ναυαρχίδα της Samsung είχε υπερεκτιμηθεί», σημειώνει ο Τιμ Κούλινγκ, αναλυτής της Canalys.

 

 

 

Πηγή: insider.gr