Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 07:48
Άλλες Ειδήσεις

Η Google «ρίχνει» 27 εκατ. ευρώ σε 23 ευρωπαϊκές χώρες -Ανάμεσά τους και η Ελλάδα






Η Google ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει, με 27 εκατ. ευρώ, 128 ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την πρώτη φάση χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο της νέας «Πρωτοβουλίας Ψηφιακών Ειδήσεων» (Digital News Initiative-DNI).

Την ανακοίνωση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας Σουντάρ Πιντσάι σε ομιλία του στο Παρίσι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο είναι ανάμεσα στους 128, λόγω της πολύγλωσσης διαδραστικής πλατφόρμας γραφικών που θα αναπτύξει για τους χρήστες της ιστοσελίδας και της κινητής εφαρμογής του. Όπως είπε ο Πιντσάι, υπήρξε ένας «τεράστιος αριθμός αιτήσεων», ενώ ανέφερε ότι ο επόμενος «γύρος» ενισχύσεων θα ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι.

Τη μερίδα του λέοντος (4,9 εκατ. ευρώ) πήραν μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία, ενώ στην Ελλάδα συνολικά θα δοθούν περίπου 879.000 ευρώ.

Η Google έχει ανακοινώσει ότι η πρωτοβουλία της, που ξεκίνησε πέρυσι τον Απρίλιο, συνολικά θα διαθέσει 150 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών και προγραμμάτων στο πεδίο της ψηφιακής ενημέρωσης και της καινοτομικής δημοσιογραφίας. Οι ενισχύσεις δίνονται σε μέσα ενημέρωσης κάθε μεγέθους, από νεοφυή έως παραδοσιακά και καθιερωμένα.