Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:49
Άλλες Ειδήσεις

Η Google δωρίζει στην UNICEF 1 εκατ. δολάρια και προσωπικό – Για την καταπολέμηση του Ζίκα






Πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως ο ιος Ζίκα προκαλεί παγκόσμια πηγή ανησυχίας. Τα θύματα του ιού έχουν αυξηθεί, αυξάνοντας παράλληλα και τις ανησυχίες των επιστημόνων, που ψάχνουν εντατικά κάποιο τρόπο να το αντιμετωπίσουν.

Η Google αποφάσισε πως πρέπει να συμμετέχει, με τον τρόπο της, στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του ιού και κάπως έτσι, ανακοίνωσε πως θα δωρίσει στην UNICEF το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για την αντιμετώπιση του Ζίκα. Με αυτό το ποσό, ο στόχος της Google είναι να μειωθεί ο αριθμός των κουνουπιών στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο, αλλά και να υποστηριχθούν οι έρευνες γύρω από τον ιό.

Παράλληλα, οι Google.org θα διαθέσει κάποιους από τους μηχανικούς, τους αναλυτές δεδομένων και τους σχεδιαστές της, ώστε να βοηθήσει την UNICEF στην συλλογή και την επεξεργασία των δεδομένων για τον Ζίκα.

«Ως εταιρία που έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν πληροφορίες, με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση δεδομένων, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε την έρευνα για την αντιμετώπιση του ιού, κλιμακώνοντας την» δήλωσε η επικεφαλής του Google.org, Jacquelline Fuller.

Η κ. Fuller ωστόσο δεν αποκάλυψε τον ακριβή αριθμό του προσωπικού που θα διατεθεί στις υπηρεσίες της UNICEF, ώστε να την βοηθήσει στο ερευνητικό της κομμάτι. Η γνωστή αμερικανική εταιρία πάντως, έχει ήδη δημιουργήσει ένα πλάνο, σύμφωνα με το οποίο αναμένεται να βοηθήσει από πολλές πλευρές την καταπολέμηση του ιού. Στο πλαίσιο αυτό, η Google ανακοίνωσε πως θα μεταφράζει τα άμεσα τα αποτελέσματα των ερευνών σε 16 γλώσσες, παρέχοντας έτσι πληροφορίες σε ανθρώπους από σχεδόν όλο τον κόσμο.