Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 23:04
Αθλητικά

Η ώρα του Europa League – Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ για μια θέση στους «4»






Η τετράδα του Champions League ολοκληρώθηκε και πλέον η σκυτάλη περνάει στο Europa League αφού σήμερα διεξάγονται οι τέσσερις επαναληπτικοί προημιτελικοί.

Το μεγάλο παιχνίδι διεξάγεται στο «Ανφιλντ» όπου η Λίβερπουλ υποδέχεται την Ντόρτμουντ στον επαναληπτικό του 1-1 στο «Βεστφάλεν». Η αγγλική ομάδα παραμένει αήττητη στα τελευταία 15 εντός έδρας παιχνίδια της απέναντι σε Γερμανούς, την ώρα που η Ντόρτμουντ δεν έχει γνωρίσει ήττα σε 18 παιχνίδια μέσα στο 2016.

Στο «Σάντσεθ Πιθχουάν, η Σεβίλλη υποδέχεται την Μπιλμπάο έχοντας ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα μετά τη νίκη της με σκορ 2-1 στο πρώτο παιχνίδι στο «Σαν Μαμές». Η ομάδα του Ουνάι Έμερι κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος της 1-0 από το γκολ του Ινιάκι Γουίλιαμς και στην 160η αναμέτρησή τους καλείται να υπερασπιστεί το 2-1.
Στην Τσεχία η Σπάρτα Πράγας καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1, σκορ με το οποίο ηττήθηκε στο «Μαδριγάλ» από την Βιγιαρεάλ. Οι Τσέχοι έχουν νικήσει στα 15 από τα τελευταία 17 εντός έδρας παιχνίδια τους την ώρα που οι Ισπανοί έχουν πανηγυρίσει μόλις μια νίκη στα τελευταία 9 παιχνίδια τους εκτός έδρας.

Τέλος, στην Ουκρανία, τυπική διαδικασία μοιάζει η αναμέτρηση της Σαχτάρ με την Μπράγκα μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα. Οι Πορτογάλοι δεν έχουν νίκη στα τελευταία πέντε εκτός έδρας παιχνίδια τους, έχοντας σκοράρει σε αυτά μόλις μια φορά.