Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:19
Αθλητικά

Η «χρυσή» Άννα στην Ελλάδα: Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις δυσκολίες






Χαμογελαστή, πανέμορφη και με τα μετάλλιά της στο στήθος έφτασε η Αννα Κορακάκη στην Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Αφού έφερε την Ελλάδα στην κορυφή με την συγκλονιστική της νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και με πλήθος κόσμου να θέλει να τη δει από κοντά, η Άννα Κορακάκη ζει πλέον την αποθέωση.

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, εσείς με βοηθάτε να το συνειδητοποιήσω γιατί εκεί τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα» ξεκίνησε τις δηλώσεις της η Άννα Κορακάκη. Χαρακτήρισε όνειρο ζωής το Ολυμπιακό μετάλλιο και εξομολογήθηκε ότι «έκανα τη μεγαλύτερη προσπάθεια που μπορούσα». «Εκπλήρωσα το όνειρό μου εις διπλούν» συμπλήρωσε. «Απογοητεύτηκα πάρα πολύ που γκρέμισαν την παράγκα», απάντησε την ίδια ώρα σε ερώτηση δημοσιογράφων.

Ερωτηθείσα για το πώς νιώθει που μετά από 104 χρόνια είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που φέρνει δύο μετάλλια στην Ελλάδα είπε ότι «με κάνει υπερήφανη ότι είμαι η πρώτη γυναίκα που έφερα δυο μετάλλια» εκφράζοντας την ευχή να μην είναι η τελευταία.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις δυσκολίες που πέρασα» συνέχισε η Ελληνίδα διπλή Ολυμπιονίκης και σημείωσε ότι «θέλω να γίνω κίνητρο για τα νέα παιδιά».

Ευχαρίστησε, δε, αποκλειστικά την οικογένειά της, τους φίλους της και όσους ήταν μαζί της πριν την επιτυχία και θα είναι και μετά.

Από την πλευρά της ο πατέρας της Τάσος Κορακάκης δήλωσε ότι δεν είναι δύσκολο να είναι πατέρας και προπονητής υποστηρίζοντας ότι «ακομα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί». Απαντώντας τέλος στο γιατί ήρθε μόνη της η Άννα Κορακάκη είπε ότι το κάναμε γιατί είχαμε κανονίσει τις διακοπές μας.

Κουρουμπλής: Είναι το παιδί όλων των Ελλήνων

Υποδεχόμενος την διπλή Ολυμπιονίκη του Ρίο ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε ότι αυτή ειναι μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής του. «Σε μια δύσκολη στιγμή για την πατρίδα έρχεται η προσπάθεια ενός παιδιού που με όπλο τη θέληση και το πείσμα κατόρθωσε να κάνει το όνειρο πράξη.Είναι ένα παράδειγμα για όλους τους νέους στη δύσκολη συγκυρία που περνάει η πατρίδα» είπε ο κ. Κουρουμπλής καταλήγοντας ότι «η Άννα είναι «το παιδί όλων των Ελλήνων». Ερωτηθείς δε για το τι θα κάνει από εδώ και πέρα η πολιτεία για την Άννα Κορακάκη ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η πολιτεία θα καλύψει τώρα τα κενά του προηγούμενου διαστήματος με πράξεις όχι με λόγια.

Έφτασε με καθυστέρηση λόγω των… όπλων

Η 20χρονη αθλήτρια ξεκίνησε χθες το ταξίδι της από το μακρινό Ρίο Ντε Τζανέριο μαζί με τον πατέρα και προπονητή της, Τάσο Κορακάκη, και σήμερα στις 13.25 έφτασε στην Αθήνα από όπου θα συνεχίσει για Θεσσαλονίκη με σκοπό να φτάσει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Δράμα.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχτηκε την Άννα Κορακάκη από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ προς τιμήν της είναι σε εξέλιξη τελετή υποδοχής από στρατιωτικό άγημα.

Ο υπουργός μίλησε για την πιο συγκινητική στιγμή που έχει ζήσει ενώ η ολυμπιονίκης υπογράμμισε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει καταφέρει. Οπως είπε πριν γίνει αθλήτρια, ονειρευόταν να ζήσει τέτοιες στιγμές. «Αγωνίστηκα σκληρά, ονειρευόμουν ένα μετάλλιο, ήρθαν δύο, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη» είπε με τη σεμνότητα που τη χαρακτηρίζει.

 

 

Πηγή: protothema.gr