Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:24
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τρόικα επανήλθε με έδρα το υπ. Δικαιοσύνης -Τέλος το παραμύθι του Χίλτον






Προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την τρόικα και υποσχόταν να την καταργήσει, μαζί με το μνημόνιο. Μετεκλογικά, η τρόικα εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και επέβαλε ένα τρίτο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για να χρυσώσει το χάπι, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ανάγκασε την τρόικα να συνεδριάζει στο Χίλτον.

Σήμερα, δεν ισχύει ούτε το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για μεταμνημονιακή ελευθερία: η τρόικα επανήλθε δριμύτερη, η εποπτεία θα είναι πιο αυστηρή και οι έλεγχοι θα γίνονται στα υπουργεία, όχι πια στο Χίλτον.

Μάλιστα, οι συναντήσεις της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο δεν θα γίνονται ούτε στο υπουργείο Οικονομικών, ούτε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Το πρώτο ραντεβού για την πρώτη μετα-μνημονιακή διαπραγμάτευση δόθηκε στη λεωφόρο Μεσογείων, στην έδρα του Μιχάλη Καλογήρου: το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οχι, δεν έχει πιο… κατάλληλους χώρους. Προτιμήθηκε γιατί είναι μακριά από το κέντρο της Αθήνας, δύσκολα προσβάσιμο σε όσους θα ήθελαν να κάνουν μια αιφνιδιαστική… επίσκεψη και οχυρωμένο πίσω από την πρώην Σχολή της Χωροφυλακής.

Όσον αφορά στη συνάντηση αυτή καθαυτή, ξεκινάει με σκορ 4-2 υπέρ των Θεσμών, καθώς απέναντι στους Ντέκλαν Κοστέλο, Πέτερ Ντόλμαν, Νικόλα Τζαμαρόλι, Φραντσέσκο Ντρούντι θα βρεθούν μόνο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης, χωρίς τη συνδρομή άλλων υπουργών που έχουν εκκρεμότητες, σε μια ακόμα προσπάθεια να περάσει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται περί διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς αλλά περί… ενημέρωσης.

Οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας φθάνουν νωρίς στο υπουργείο Δικαιοσύνης- φωτογραφία intimenewsΟι εκπρόσωποι της Τρόϊκας φθάνουν νωρίς στο υπουργείο Δικαιοσύνης- φωτογραφία intimenews

Η επιλογή του Υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε μάλλον για λόγους ασφαλείας...Η επιλογή του Υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε μάλλον για λόγους ασφαλείας…

Η πρώτη συνάντηση της τρόϊκας με το οικονομικό επιτελείο θα είναι ενημερωτικήΗ πρώτη συνάντηση της τρόϊκας με το οικονομικό επιτελείο θα είναι ενημερωτική

Πηγή: iefimerida.gr