Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:47
Αθλητικά

Η Ρεάλ 1-0 την Σίτι και έφυγε για τελικό






Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν στο χορτάρι του Μπερναμπέου, αλλά αυτός που εν τέλει σφράγισε τον σημερινό δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή στον κόσμο, καθώς το γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ στο 20’ ήταν αυτό που έστειλε την Ρεάλ στον τελικό της 28ης Μαΐου στο Μιλάνο.

Η Μάντσεστερ Σίτι, στον πρώτο ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της προσπάθησε, αλλά η διαφορά ποιότητας και ειδικού βάρους της φανέλας ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά.

Οι ‘πολίτες’ είχαν την ατυχία να χάσουν στο 10’ με τραυματισμό τον αρχηγό τους Βινσέντ Κομπανί και στο 20’ ο αντικαταστάτης του Μανγκαλά στην προσπάθεια του να διώξει το σουτ του Μπέιλ βρήκε τη μπάλα ίσα, ίσα για να την στείλει στο παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Χάρτ.

Η Ρεάλ είχε πλέον το σκορ πρόκρισης που έψαχνε και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της με την Σίτι να απειλεί όλες κι όλες δύο φορές.

Η πρώτη στο 44’ όταν ο Φερναντίνιο σημάδεψε το δοκάρι του Κέιλορ Νάβας κι η δεύτερη στο… 88’ όταν ο Αγουέρο έπιασε το ξαφνικό σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το δοκάρι της Ρεάλ.

Αντιθέτως οι Μαδριλένοι είχαν αρκετές ευκαιρίες για να καθαρίσουν την πρόκριση, με κορυφαία όλων το ανεπανάληπτο τετ α τετ του Μόντριτς στο 66’ με τον Χάρτ να διώχνει ενστικτωδώς.

Η πρόκριση πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Ζιντάν και τους παίκτες του, οι οποίοι στις 28 Μαΐου στο Μιλάνο θα βρεθούν για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία αντίπαλοι της Ατλέτικο στον τελικό, διεκδικώντας τον 11ο τίτλο τους, ενώ οι ‘ροχιμπλάνκος’ θέλουν να πανηγυρίσουν τον πρώτο τους.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς (88’ Κόβατσιτς), Κρόος, Ίσκο (67’ Χάμες), Μπέιλ, Χεσέ (55’ Λούκας Βάσκεθ), Ρονάλντο

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Κομπανί (8’ Μανγκαλά), Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Τουρέ (61’ Στέρλιγνκ), Ντε Μπρούινε, Νάβας (70’ Ιεανάτσο), Αγκουέρο