Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:16
Τοπικά

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Πέντε λατρευτικές εκδηλώσεις, για την υποδοχή του νέου χρόνου, θα πραγματοποιηθούν στη Μητρόπολη Δημητριάδος το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:






Στις 12 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ευλογίας της Βασιλόπιττας της Τοπικής Εκκλησίας, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία των Αρχών, των στελεχών του εκκλησιαστικού έργου και του λαού.

Στις 6 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροσταστούντος του κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 9 μ.μ., στους Ιερούς Ναούς Αναλήψεως του Χριστού και Αγίας Άννης Βόλου, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 π.μ.

Στις 11.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, θα ψαλεί σύντομος Εσπερινός και στις 12 ακριβώς η Δοξολογία, επί τω νέω έτει, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.

Σκοπός αυτών των λατρευτικών εκδηλώσεων είναι η υποδοχή του νέου έτους, σε κλίμα προσευχής και περισυλλογής, μακριά από ανούσιες κοσμικότητες, μέσα στο ευχαριστιακό περιβάλλον της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας.