Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 20:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ομολογία του ειδικού φρουρού που δολοφόνησε τον ταξιτζή στην Καστοριά: Ηθελα να ληστέψω, χρειαζόμουν 200 ευρώ






Οικονομικά προβλήματα οδήγησαν τον 30χρονο ειδικό φρουρό να μπει στο ταξί με σκοπό να ληστέψει τον 52χρονο αυτοκινητιστή, έχοντας, όμως, τραγική κατάληξη.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ο δράστης ομολόγησε πως 200 ευρώ που χρειαζόταν τον οδήγησαν να μπει στο ταξί του 52χρονου, η αντίδρασή του οποίου, όμως, τον πανικόβαλε, με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσει.

«Οταν μπήκα στο ταξί, δεν ήθελα να σκοτώσω. Να ληστέψω ήθελα. Διακόσια ευρώ χρειαζόμουν. Τον οδήγησα σε μία περιοχή που γνωρίζω και εκεί έβγαλα όπλο. Ο οδηγός αντέδρασε. Βγήκε από το αμάξι. Εγώ δεν περίμενα τέτοια αντίδραση και πανικοβλήθηκα. Οταν επιχείρησε να με χτυπήσει, τον πυροβόλησα πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε. Δεν γνώριζα τον οδηγό ταξί που σκότωσα. Ημουν πιεσμένος από την οικονομική μου κατάσταση. Ο μισθός δεν μου αρκούσε για να πληρώσω όλα όσα χρειαζόμουν», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Οταν πληροφορήθηκε από συναδέλφους του πως βρέθηκε δολοφονημένος ταξιτζής κοντά στο χωράφι του πατέρα του, ο 30χρονος έκλεισε το τηλέφωνο και πήγε στην περιοχή. Με ψυχραιμία ρωτούσε τι έχει συμβεί, ωστόσο, το 45άρι πιστόλι του τον πρόδωσε, καθώς ήταν ο μόνος στην περιοχή με τέτοιο όπλο.

Με το συγκεκριμένο όπλο είχε πυροβολήσει τον Ιούλιο του 2014 τον Νίκο Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» συνάδελφοί του αναφέρουν πως δεν είχαν ακούσει να έχει οικονομικά προβλήματα.

«Είχε έρθει από την Αθήνα παρασημοφορημένος μετά τη σύλληψη Μαζιώτη. Φερόταν λίγο περίεργα και είχε κάποιες μικρές προστριβές με μερικούς συναδέλφους του. Πριν πάει στην ΟΠΚΕ είχε περάσει για λίγο και από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καστοριάς. Είναι παντρεμένος και δεν είχαμε ακούσει ποτέ ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα», δήλωσαν.

Στον δράστη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, με τον 30χρονο να ζητά προθεσμία για να απολογηθεί.

Πηγή: iefimerida.gr