Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:31
Παρασκήνια

Η μισή αλήθεια του προεδρικού φίλου…






Ενδιαφέρον το άρθρο του Αντώνη Καρπετόπουλου σχετικά με τις εξελίξεις στο Koriopolis και με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ψόφησαν και οι κοριοί…», αλλά δυστυχώς, ο αρθρογράφος ενώ προχωρεί σε σημαντικές διαπιστώσεις δεν αποφεύγει τον πειρασμό των ισοπεδωτικών και αναπόδεικτων αφορισμών, που εν τέλει τον εκθέτουν και μάλλον επιβεβαιώνουν όσους κάνουν λόγο για εξαρτήσεις από συγκεκριμένα κέντρα.

Μια τεράστια μαύρη τρύπα στην λογική του άρθρου είναι η αναφορά στη χαμένη ευκαιρία της αξιοποίησης του υλικού από τους περίφημους φακέλους της Radar. Ο δημοσιογράφος υποδεικνύοντας στις δικαστικές αρχές το δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσουν εμμέσως πλην σαφώς αφήνει να εννοηθεί ότι υπήρχαν αλλά δεν άνοιξαν τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων και των συγγενών τους για να βρεθούν χρήματα και να γίνουν προσαγωγές διαιτητών, ποδοσφαιριστών και προπονητών

Και δεν αναφέρει, αγνοώντας ή δυστυχώς αποκρύπτοντας, ότι πχ στην περίπτωση του Αχιλλέα Μπέου ΟΥΔΕΙΣ λογαριασμός ή χρηματικό ποσό βρέθηκαν παρά τους εξονυχιστικούς ελέγχους και ότι ΚΑΝΕΙΣ ποδοσφαιριστής, διαιτητής ή προπονητής βρέθηκε να καταθέσει το παραμικρό εναντίον του!

Και διερωτάται αλήθεια κανείς πώς με βάση τις αυθαίρετες παραδοχές, τις δοξασίες και τις υποψίες του Καρπετόπουλου θα μπορούσε ένα κράτος να είναι σοβαρό (συλλογική επιθυμία άλλωστε της κοινωνίας) όταν ο ίδιος σπεύδει να πλέξει το εγκώμιο του εισαγγελέα Πούλιου γιατί «με το βούλευμά του απαλλάξει αρκετούς από τους κατηγορούμενους: αυτός ήταν ο πρώτος που το σχέδιο υποβιβασμού του Ολυμπιακού π.χ το έκανε κουρελόχαρτο».

Θα μπορούσε ο καλός, κατά τα άλλα, καλός δημοσιογράφος να ξεσπαθώσει υπέρ της αθωότητας του φίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη, χωρίς να αποκρύπτει την αλήθεια και όταν την εμφανίζει να το κάνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να προχωρεί σε απαράδεκτους και άσχετους συμψηφισμούς. Ανεξάρτητα από την τελική έκβαση όλων αυτών των υποθέσεων η κοινή γνώμη έχει σχηματίσει την άποψή της και τέτοιες πρακτικές ευτυχώς δεν την μεταβάλλουν.

Στο περιβόητο koriopols δοκιμάστηκαν η αξιοπιστία και η σοβαρότητα βασικών πυλώνων του δημοκρατικού μας συστήματος και είναι ευτύχημα ότι παρά τα όσα συνέβησαν φαίνεται ότι αυτοί αντέχουν. Δεν ξέρουμε πόσο αντέχει η σοβαρή και αξιόπιστη δημοσιογραφία με τέτοια δημοσιεύματα…