Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 10:29
Τοπικά

Η “Μέδουσα” επιμένει σήμερα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες






Στο “μάτι του κυκλώνα”, ή μάλλον της “Μέδουσας” θα βρεθεί τη Δευτέρα τόσο η Ανατολική (παράλια Λάρισας, Πήλιο, Σποράδες) όσο και η κεντρική Θεσσαλία (Λάρισα, Φάρσαλα, Ελασόνα, Τύρναβος, Βελεστίνο, Αλμυρός), με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες ασυνήθιστες για την εποχή, ενώ η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί στις περισσότερες περιοχές τους 20 βαθμούς Κλεσίου, όταν πριν από τρεις ημέρες ήταν πάνω από τους 40…!

Μάλιστα ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος κάνει λόγο για εξαιρετικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία και τις Σποράφδες, τη Δευτέρα, με μεγάλη ένταση καθόλη τη διάρκεια της ημέρας

Την Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές και καταιγίδες κυρίως στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα νησιά των βόρειων Κυκλάδων. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη 6 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στη Θεσσαλία, η Δευτέρα (17/07) θα είναι μια δύσκολή μέρα και πρωτοφανής για την εποχή καθώς διανύουμε το μέσο του καλοκαιριού με την θερμοκρασία που πριν λίγες μέρες έδειχνε 42 βαθμούς, σήμερα να μην καταφέρνει να πιάσει ούτε τα μισά, καθώς θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς κατά την διάρκεια της ημέρας. Επίσης αξιοπερίεργο είναι που θα σημειωθούν οι έντονες βροχοπτώσεις καθώς οι τελευταίες ενδείξεις συμπεριλαμβάνουν εκτός από την ανατολική Θεσσαλία (Πήλιο. Σποράδες) που έχουν κάνει λόγω οι μετεωρολόγοι, τις τελευταίες ώρες και την κεντρική και νότια όπως φαίνεται στο παραπάνω γραφικό.

Διακοπές ρεύματος και πλημμυρικά φαινόμενα στη Λάρισα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσε η «Μέδουσα» συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στην πόλη της Λάρισας. Εκτός από τις διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές, προκλήθηκε και χάος στους δρόμους αφού τα φανάρια δεν λειτουργούσαν, οι δρόμοι πλημμύρισαν γιατί τα φρεάτια ήταν βουλωμένος και έτσι η Πυροσβεστική δέχτηκε “βροχή” από κλήσεις, για καθαρισμό… λουκιών και αντλήσεις υδάτων!