Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 13:55
Άλλες Ειδήσεις

Η Κομισιόν ετοιμάζει πρόστιμο για την Google!






Μέχρι 3 δισεκατομμύρια ευρώ κινδυνεύει να πληρώσει η Google στην Κομισιόν για την προώθηση των δικών της διαδικτυακών υπηρεσιών σε βάρος των αντίστοιχων ανταγωνιστικών.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Κομισιόν ετοιμάζεται να βάλει τέλος με τεράστιο πρόστιμο, στην υπόθεση της Google που έχει ξεκινήσει από το 2010 και αφορά την προώθηση των δικών της διαδικτυακών υπηρεσιών σε βάρος των αντίστοιχων ανταγωνιστικών για  η οποία έχει ξεκινήσει από το 2010

Μέχρι σήμερα, όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει για συμβιβασμό, έχουν αποτύχει ενώ όπως φαίνεται η Google δεν είχε κάνει καμία προσπάθεια για να διευθετηθεί το θέμα μέχρι την ανακοίνωση της Κομισιόν για το πρόστιμο που ετοιμάζεται να της επιβάλει.

Για την ώρα το ακριβές ποσό του προστίμου δεν έχει οριστικοποιηθεί πλήρως αφού η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει μέσα στον μήνα, και δεν μπορεί να ξεπερνά τα 6 δισ. ευρώ, αφού η Κομισιόν έχει το δικαίωμα να επιβάλει στις επιχειρήσεις πρόστιμο που αντιστοιχεί στο 10% των ετησίων πωλήσεών τους.

Τέλος εκτός από το πρόστιμο, αναμένεται να απαγορευτεί στην Google να εφαρμόζει αυτήν την τακτική η οποία «κατευθύνει» τα αποτελέσματα αναζήτησης προς όφελός της.