Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 07:33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ιστορία που συγκλονίζει τη Λαμία: Οικογένεια ζει στο δρόμο… (photos, video)






Άστεγη είναι και πάλι από χθες η οικογένεια από τη Λαμία που με το δράμα της έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Μετά από λίγες ημέρες παραμονής σε σπίτι που της είχε παραχωρήσει μία γυναίκα στις Εργατικές Κατοικίες της Νέας Μαγνησίας, βρίσκεται και πάλι στο δρόμο καθώς η κυρία ήθελε το σπίτι και τους ζήτησε να αποχωρήσουν.

 

 

Με παράπονο ο Γιώργος ζητά τη βοήθεια των αρχών προκειμένου να βρεθεί μία στέγη και να μην κοιτούν μόνο τους ξένους αλλά να κοιτάξουν και λίγο τους Έλληνες.

 

 

Σημείωσε πως η γύρω γειτονιά εκεί που εγκαταστάθηκε τώρα, τους προσέφεραν φαγητό και τους συμπαραστάθηκαν πολύ και μάλιστα ψάχνιουν για σπίτι. Οπως ο ίδιος συμπλήρωσε, πιο πολύ βοηθάει ο κόσμος πάρα οι κονωνικοί φορείς.

 

Το χρονικό 

Ολα ξεκίνησαν όταν πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, η οικογένεια έμεινε άστεγη λόγω αδυναμίας της να ανταπεξέλθει οικονομικά στις υποχρεώσεις της.

Χωρίς κάποια δυνατότητα όταν τους έγινε η έξωση από το σπίτι, έμειναν στο δρόμο για περίπου ένα μήνα. Στις 15 Μαρτίου, μια κυρία από τη Λαμία, προχώρησε σε ευγενική παραχώρηση ενός σπιτιού που διέθετε και έτσι η οικογένεια απέκτησε ένα σπιτικό για να μείνει. Ετσι δόθηκε ένα προσωρινό τέλος στο μαρτύριο τους.

Ωστόσο, η κυρία που τους παρείχε αυτό το σπίτι, τους ζήτησε να απομακρυνθούν από αυτό μέχρι τις 25 Μαΐου, καθώς το χρειάζεται, συνεπώς δεν μπορούν να μείνουν παραπάνω.

Ετσι, ξεκίνησε γι ‘αυτούς ο νέος «Γολγοθάς» μένοντας για άλλη μια φορά κυριολεκτικά στο δρόμο. Οι γονείς πέρασαν ολόκληρο το βράδυ τους στο δρόμο, ενώ το παιδί τους φιλοξενήθηκε από φίλο του και σήμερα πήγαν μαζί σχολείο.

«Αυτό που θέλουμε είναι στέγη και μια δουλειά για να ζήσουμε» λέει φανερά συγκινημένη κάνοντας έκκληση η μητέρα.

 

 

Πηγή πληροφοριών & βίντεο: lamiastar