Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 14:14
Αθλητικά

Η επιστολή – κατάθεση του Ανδρέα Φάκου που “αθωώνει” τον Αχιλλέα Μπέο και που… διέφυγε της προσοχής των Αθηναϊκών ΜΜΕ






Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πολύκροτη δίκη των φερόμενων στημένων αγώνων, η οποία -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- εξελίσσεται σε μέγα φιάσκο.

Κι αυτό, διότι έπειτα από δυόμιση μήνες ακροαματικής διαδικασίας δεν έχει παρουσιαστεί στο δικαστήριο ούτε ένα επιβαρυντικό στοιχείο για τους κατηγορούμενους.

Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί εφτά μάρτυρες, οι οποίοι όπως ήταν και αναμενόμενο δεν είχαν να προσάψουν κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο για τον Αχιλλέα Μπέο και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Το πλέον χαρακτηριστικό ήταν αυτό που συνέβη στη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου για το «koriopolis». Μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας που είχαν κληθεί να καταθέσουν ήταν και ο πρώην ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος. Σημειωτέον ο κ. Φάκος ήταν από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας. Ωστόσο, ο κ. Φάκος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και απέστειλε μία επιστολή την οποία και γνωστοποίησε η Εισαγγελέας της έδρας.

Τι ακριβώς έγραφε στην επιστολή του ο κ. Φάκος; Ότι δεν γνωρίζει τίποτα ουσιαστικό για την υπόθεση και ότι με την κατάθεσή του δεν έχει να προσφέρει τίποτα στο δικαστήριο.

Τι άλλαξε άραγε από το 2011; Μήπως πλέον οι πιέσεις από πολιτικούς και μη παράγοντες δεν είναι τόσο ασφυκτικές;

Σε κάθε περίπτωση, το ουσιαστικό της υπόθεσης είναι ότι άλλος ένας μάρτυρας δηλώνει άγνοια για πραγματικά περιστατικά.

Αξιοσημείωτο βέβαια είναι το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη επιστολή – κατάθεση του Ανδρέα Φάκου στο δικαστήριο, δεν την ανέδειξαν τα ΜΜΕ.  Γιατί άραγε; Γιατί δεν την κατέγραψαν στα εκτενέστατα ρεπορτάζ τους για την πολύκροτη δίκη; Τα συμπεράσματα δικά σας.