Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:01
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εξήγηση Τόσκα: Γιατί δόθηκε εντολή να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα






«Σκληρότερη αντιμετώπιση» έναντι των «μπαχαλάκηδων», επιφυλάσσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Aυτοί δεν εξυπηρετούν ούτε καν τις απόψεις των αναρχικών, εξυπηρετούν συμφέροντα είτε εμπόρων ναρκωτικών, προκειμένου δηλαδή να διατηρηθεί η Αστυνομία μακριά από κυκλώματα ναρκωτικών, είτε κάποιους άλλους που έχουν στο μυαλό τους επιδιώξεις και πέρα από το πολιτικό φάσμα, ποινικούς δηλαδή», σημειώνει παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα «Ειδήσεις».

Ο κ. Τόσκας εκτιμά ότι οι συγκρούσεις στην περιοχή του Πολυτεχνείου «θα σταματήσουν ή τέλος πάντων θα μειωθούν σημαντικά, γιατί δεν μπορεί κάποιοι να χρησιμοποιούν το Πολυτεχνείο σαν φρούριο, προκειμένου είτε να παρεμποδίζουν την κίνηση, είτε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους».

Σε ερώτηση σχετικά με τα κατά πόσο ο Ρουβίκωνας έχει ασυλία, ο υπουργός απαντά αρνητικά. Για το πρόσφατο επεισόδιο με την παραβίαση των μέτρων ασφαλείας στη Βουλή από μέλη του Ρουβίκωνα, εξηγεί ότι «δεν υπήρξε, όμως, βία από καμία πλευρά και γι’ αυτό δόθηκε η εντολή που δόθηκε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής» και προσθέτει ότι σε περίπτωση βίαιων ενεργειών θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, υπενθυμίζοντας ότι αυτό έγινε όταν συνελήφθησαν να κάνουν παράνομες στα διόδια της Κορίνθου.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι 3.000 αστυνομικοί χρησιμοποιούνται για να φρουρούν στόχους και καταγγέλλει ότι όταν επιχείρησε να τους μειώσει, προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις «κάτω από τη μέση».

Για την έλλειψη περιπολικών, αφού υπογραμμίζει ότι «αφέθηκαν πάρα πολλά πράγματα τα προηγούμενα χρόνια στην τύχη τους», αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για 450 οχήματα διαφόρων τύπων, ενώ το υπουργείο προσανατολίζεται στην απόκτηση επιπλέον οχημάτων μέσω χορηγιών ή εθελοντών.

Υπογραμμίζει, τέλος,  ότι τα Σώματα Ασφαλείας «χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον σαν ρουσφετολογικός μηχανισμός», επιμένει ότι οι προκάτοχοί του συνδιοικούσαν με κάποιους συνδικαλιστές και συμπληρώνει: «Εγώ το ξέκοψα από την πρώτη στιγμή».

Πηγή: iefimerida.gr