Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 15:02
Αθλητικά

Η Ελλάδα ψάχνει το… θαύμα κόντρα στο Βέλγιο






Η Ελλάδα έτοιμη για να διεκδικήσει το… θαύμα απέναντι στο Βέλγιο στο Καραϊσκάκη.

Οι διεθνείς έχουν αντιληφθεί πως η βαθμολογική κατάσταση στον όμιλο είναι οριακή μετά την απώλεια βαθμών στο παιχνίδι με την Εσθονία. Μπορεί η Κύπρος να μας έκανε «δώρο» με τη νίκη κόντρα στη Βοσνία ωστόσο αυτό δεν αρκεί από μόνο του.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στο Βέλγιο στις 21:45 (ΣΚΑΪ, COSMOTE SPORT 1) για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης μέσω της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ.

Η αποστολή των παικτών είναι πολύ δύσκολη, καθώς θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εμφάνιση ανάλογη με αυτή στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Βοσνία.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Καρνέζης, το δίδυμο των στόπερ θα αποτελείται από τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά. Τη θέση του αριστερού μπακ θα διατηρήσει ο Τζαβέλλας και δεξιά θα αγωνιστεί ο Μανιάτης.  Τις δύο θέσεις των χαφ στον άξονα διεκδικούν τέσσερις ποδοσφαιριστές. Ο Ζέκα, ο Σάμαρης, ο Τζιόλης και ο Ταχτσίδης, τον οποίο δοκίμασε ο Σκίμπε στην τελευταία προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Την τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα απαρτίζουν οι: Σταφυλίδης (αριστερά), Μάνταλος (δεξιά) και Φορτούνης, πίσω από τον προωθημένο Δώνη.

Στην αντίπερα όχθη, το Βέλγιο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ θα παραταχθεί χωρίς τον Βινσέντ Κομπανί, ο οποίος αισθάνεται ενοχλήσεις και δεν έχει προπονηθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά και τον Βίτσελ που είχε αποβληθεί στο προηγούμενο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ. Η ενδεκάδα των «κόκκινων διαβόλων» σε σχήμα 3-4-3 θα αποτελείται από τους: Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Σιμάν, Αλντερβάιρελντ, Μενιέ, Καράσκο, Φελαϊνί, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Μέρτενς και Λουκάκου.

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. Βέλγιο 19 (33-2) +31

2. Ελλάδα 13 (10-3) +7

3. Βοσνία 11 (15-8) +7

4. Κύπρος 10 (8-11) -3

5. Εσθονία 5 (5-17) -12

6. Γιβραλτάρ 0 (3-33) -30

* οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας

** σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

  • Ελλάδα-Βέλγιο
  • Γιβραλτάρ-Βοσνία
  • Εσθονία-Κύπρος

Σάββατο 7 Οκτωβρίου

  • Κύπρος-Ελλάδα
  • Βοσνία-Βέλγιο
  • Γιβραλτάρ-Εσθονία

Τρίτη 10 Οκτωβρίου

  • Ελλάδα-Γιβραλτάρ
  • Βέλγιο-Κύπρος
  • Βοσνία-Εσθονία