Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ελλάδα στους πιο περιζήτητους προορισμούς για τους Ρώσους φέτος






H Ελλάδα είναι μεταξύ των τριών προορισμών που συγκέντρωσαν κατά τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου τη μεγαλύτερη ζήτηση για διακοπές από Ρώσους τουρίστες στην TUI Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα πρώιμων κρατήσεων στην TUI Ρωσίας, η Βουλγαρία είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός, συγκεντρώνοντας το 60% των κρατήσεων και ακολουθούν η Ελλάδα και η Κύπρος με μερίδιο 15% η καθεμία.Η μεγάλη δημοφιλία της Βουλγαρίας αποδίδεται στις οικογένειες με παιδιά οι οποίες αναζητούν εναλλακτικούς προορισμούς της Τουρκίας.

Επιπλέον, το νόμισμα της Βουλγαρίας, λεβ συντελεί στην εξοικονόμηση δαπανών στις διακοπές των Ρώσων στη χώρα.

Η Βουλγαρία έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει τον πιο περιζήτητο προορισμό για πρώιμες κρατήσεις και έναν από τους δημοφιλέστερους για τους Ρώσους το ερχόμενο καλοκαίρι, επισημαίνει η διευθύντρια της TUI Ρωσίας, Natalya Smirnova.Το εύρος και βάθος των πωλήσεων δεν είναι πολύ μεγάλο, λόγω της ισοτιμίας με άλλα νομίσματα, όμως οι κρατήσεις είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με τις αρχές του 2015, καθώς και η ζήτηση για τη Βουλγαρία, εξηγεί.

Άλλωστε, τα νέα περί κατάργησης της βίζα για παιδιά έως 16 ετών και τα σχέδια της χώρας για την απλούστευση της πολιτικής βίζα στους συνταξιούχους και όσους κάνουν ιατρικό τουρισμό, αποτελούν μπόνους για τη δημοφιλία της Βουλγαρίας, τονίζει. Στο πλαίσιο των πρώιμων κρατήσεων, η TUI Ρωσίας προσφέρει νέα ξενοδοχεία και ευνοϊκούς όρους σε έναν αριθμό ευρωπαϊκών προορισμών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Κύπρος. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της TUI Ρωσίας ξεκινά την 1η Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα θα ισχύσει στην Κύπρο για έναν επιπλέον μήνα, έως και τις 31 Οκτωβρίου του 2016.