Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 22:08
Τοπικά

Η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο Βόλο






Η τοπική Εκκλησία θα βιώσει ένα ακόμη μοναδικό ιστορικό γεγονός: την έλευση στην πόλη του Βόλου της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας τής Παναγίας Σουμελά, της προστάτιδας και εφόρου του Ποντιακού Ελληνισμού, από το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα και ομώνυμη Μονή της Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Η Ιερά και Σεπτή Εικόνα της Παναγίας της Σουμελά θα αφιχθεί το απόγευμα της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου 2018, στις 5.30 το απόγευμα, στα προπύλαια του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, και θα την υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Ιερός Κλήρος και ο φιλάγιος λαός της Μητροπόλεώς.

Μετά την υποδοχή, θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος καί συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Στις 9.00 το βράδυ Μικρό Απόδειπνο.

Από την επομένη, Τρίτη 6 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, θα τελείται καθημερινά Όρθρος καί Θεία  Λειτουργία από τις 7.30-9.30 το πρωί. Στις  11.00 το πρωί θα ψάλλεται Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Σουμελά, στις 6.00 το απόγευμα Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και στις 9.00 το βράδυ  Μικρό Απόδειπνο.

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, στις 8.30 το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή τής Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, κατά την οποία θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, μετά Θείου Κηρύγματος καί στίς 11.30 το πρωί θα ψαλεί η τελευταία Ιερά Παράκληση προς τήν Παναγία Σουμελά, στο τέλος η Ιερά Εικόνα θα αναχωρήσει για να ενθρονισθεί καί πάλι στην περίπυστη και ιστορική Θεομητορική της καθέδρα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της Ιεράς Εικόνας ο  Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου θα παραμένει ανοικτός, από τις 7.00 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.