Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:50
Τοπικά

Η ΔΣ ΟΤΑ αποκαλύπτει το ρόλο της Στάχτου: ‘Αλλα έκαναν επί Σκοτινιώτη, αλλά κάνουν επί Μπέου !






Μια εσωσυνδικαλιστική αντιπαράθεση στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και η έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών του ΚΚΕ (ΔΑΣ ΟΤΑ) αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο και τα κίνητρα που καθοδηγούν την συμπεριφορά της γνωστής Θάλειας Στάχτου, προέδρου και των λοιπών «συνοδοιπόρων» της (Μπάλλας, Τζουρβατζής, Μαγιάκος) απέναντι στη σημερινή Δημοτική Αρχή, που τόσο συζητήθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Με αφορμή, λοιπόν, την αυριανή δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην αντιδήμαρχο, επί δημαρχίας Σκοτινιώτη, Ηλία Ξηρακιά, για τη μη χορήγηση του Γάλακτος στους δικαιούχους εργαζομένους του Δήμου Βόλου κατά τα έτη 2011-2012, η ΔΑΣ – ΟΤΑ καταγγέλλει τη στάση του Προεδρείου του Συλλόγου (Πρόεδρος Στάχτου Θάλεια- Αντιπρόεδρος Μπάλλας Διονύσης -B΄ Αντιπρόεδρος Τζουρβατζής Απόστολος), η ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Η ΔΑΣ-ΟΤΑ καταγγέλλει στους δημοτικούς υπαλλήλους του νομού μας τη στάση του Προεδρείου του Συλλόγου (Πρόεδρος Στάχτου Θάλεια- Αντιπρόεδρος Μπάλλας Διονύσης -B΄ Αντιπρόεδρος Τζουρβατζής Απόστολος) στο αίτημά μας για έκτακτη σύγκληση του ΔΣ, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη μαχητική και συλλογική υποστήριξη της αγωγής για τη μη χορήγηση του Γάλακτος στους δικαιούχους εργαζομένους του Δήμου Βόλου κατά τα έτη 2011-2012, που εκδικάζεται αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου, μετά από αγώνα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τηρούν αιδήμονα σιγή –όπως και ο εκλεγμένος στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργος Μαγιάκος- σε ένα θέμα που συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μέσω του Μισθολογίου έχει χαράξει ως προοπτική των Βαρέων –Ανθυγιεινών την εναρμόνιση (πετσόκομμα) με το καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως τα τέλη του 2017.

Έχουν κοντή ή επιλεκτική μνήμη φαίνεται προσπερνώντας το γεγονός ότι και η προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Βόλου, μαζί με τη συντριπτική πλειονότητα της ΚΕΔΕ, αντικειμενικά έκαναν τον αβανταδόρο των «μνημονιακών» πολιτικών-είτε με μνημόνιο είτε χωρίς μνημόνιο-, που όψιμα στηλιτεύουν. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν είχαν βρει κουβέντα να ψελλίσουν όταν η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζε «προνόμιο» την παροχή γάλακτος.

Επομένως δεν αποτελεί «ψύλλου πήδημα» ένα ζήτημα που αφορά τους όρους και τις συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων, όπως εντέχνως προσπαθεί να το υποβαθμίσει ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ και αντιπρόεδρος του Συλλόγου. Εκτός και αν πιστεύουν ότι το ΔΣ πρέπει να συνεδριάζει εκτάκτως μόνο για τον… χορό του Συλλόγου.

Τους καλούμε να αισθανθούν έμπλεοι αγανακτήσεως όπως και την προηγούμενη εβδομάδα που η Πρόεδρος του Συλλόγου συρόταν στα δικαστήρια με τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής Μπέου ενθυμούμενοι ότι και η Δημοτική Αρχή Σκοτινιώτη έστελνε τους εισαγγελείς στα αμαξοστάσια και τα στελέχη της στις συνδιασκέψεις της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης των Δημάρχων του κ. Μπουτάρη και του κ Φούχτελ. Να πάρουν αποστάσεις από εκλεκτικές συγγένειες αναμένοντας λύσεις από δημοτικές αρχές και κυβερνήσεις διαχείρισης της φτώχειας, όπως διακήρυσσαν με πάθος προ της έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, πρακτική που παθητικοποιεί και ευνουχίζει το κίνημα.
Εμείς, ανεξαρτήτως της θέσης που θα πάρουν οι συνδικαλιστές οι οποίοι πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι τους ανέθεσαν εργολαβικά να μιλάνε εκ μέρους τους, καλούμε τους συναδέλφους να μετατρέψουν, με όποιον τρόπο μπορούν, την αυριανή δίκη σε καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του Ευρωμονόδρομου και των υποτακτικών τους. Να δυναμώσουν την πάλη τους μαζί με το ΠΑΜΕ για την απόκρουση του νόμου –λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό πυκνώνοντας τις γραμμές της Λαϊκής Συμμαχίας που χτίζεται, για να χτυπηθεί στη ρίζα της η πολιτική Κεφαλαίου-Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ στη χώρα μας».