Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 08:58
Τοπικά

Η Δημoσιογραφία των… πικραμένων και των… δυστυχισμένων

Modern journalist tools





Αν κάποιος περιηγηθεί σήμερα στο διαδίκτυο και διαβάσει όλα όσα γράφονται για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την περιβόητη υπόθεση «Κοριόπολις», το πιθανότερο είναι ότι θα σαλτάρει.

Στην πλειονότητα των ιστοσελίδων αναφέρεται ότι ο Αχιλλέας Μπέος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο. Υπάρχουν βέβαια και κάποια λίγα (είναι αλήθεια) site όπου αναφέρουν ότι ο Αχιλλέας Μπέος δικαιώθηκε από την έδρα, καθώς αθωώθηκε από όλα τα κακουργήματα.

Ποια όμως είναι η αλήθεια; Τελικά ο Αχιλλέας Μπέος είναι ένοχος ή αθώος;

Στην προκειμένη περίπτωση η αλήθεια είναι και μοναδική. Ο Αχιλλέας Μπέος κρίθηκε αθώος για τα δύο κακουργήματα που κατηγορούνταν και ένοχος για δύο πλημμελήματα. Που σημαίνει ότι όλα τα site έγραψαν την αλήθεια.

Ωστόσο εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα. Τι είναι πιο σημαντικό; Η αθώωση του Αχιλλέα Μπέου από τα κακουργήματα ή η ενοχή του για δύο αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα;

Σημειωτέον, ο Αχιλλέας Μπέος προφυλακίστηκε για τα κακουργήματα που τον βάραιναν και όχι για τα πλημμελήματα. Επίσης, ο Αχιλλέας Μπέος τέθηκε σε αργία από τα καθήκοντά του ως Δημάρχου εξαιτίας των κακουργημάτων και όχι των πλημμελημάτων.

Επιπλέον, ο Αχιλλέας Μπέος μετά την αθώωσή του από τα κακουργήματα, επιστρέφει άμεσα στη θέση του Δημάρχου, γεγονός που από μόνο του αποτελεί τεράστια ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

Επειτα από όλα αυτά είναι να αναρωτιέται κανείς; Ποια σημείο της είδησης πρέπει να προταχθεί; Η αθώωση του Αχιλλέας Μπέου από τα κακουργήματα ή η ενοχή του σε δύο πλημμελήματα;

Προφανώς για όσους έχουν εμπάθεια στον Αχιλλέα Μπέο και για όσους πικράθηκαν από τη σημερινή ετυμηγορία του Δικαστηρίου η ενοχή του.

Το κακό για όλους αυτούς που πικράθηκαν από την απόφαση του Δικαστηρίου, είναι ότι όπως και να παρουσιάσουν την είδηση, ένα είναι το σίγουρο: Ο Αχιλλέας Μπέος θα ξανακαθίσει στην καρέκλα του Δημάρχου.