Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 11:37
Άλλες Ειδήσεις

Η γρίπη… κάνει διακρίσεις και χτυπά περισσότερο τους άντρες






Κι όμως! Η γρίπη κάνει διακρίσεις στα δύο φύλα: Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει ότι ο ιός της γρίπης πλήττει κυρίως τους άνδρες.

Η πραγματική αιτία που οι άντρες είναι ευεπίφοροι στις ιώσεις είναι γιατί δεν διαθέτουν… οιστρογόνα. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο “Johns Hopkins” στις ΗΠΑ συνέλεξαν ρινικά κύτταρα από άντρες και από γυναίκες και αφού τα έβαλαν στο μικροσκόπιο για να τα συγκρίνουν, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο αποτελεσματικά τη γρίπη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση “American Journal of Physiology – Lung Cellular and Molecular Physiology” έδειξαν πως, πράγματι οι γυναίκες μπορούν να διαχειριστούν να συμπτώματα μιας γρίπης καλύτερα από τους άντρες όταν αρρωσταίνουν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η επικεφαλής της έρευνας , Σάμπρα Κλάιν και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν πως, οι ορμόνες που έχουν οι γυναίκες – τα οιστρογόνα-  αδυνατίζουν τον ιό μειώνοντας την ικανότητά του να αναπαράγεται στον οργανισμό.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι επιστήμονες αφότου έβαλαν οιστρογόνα στα δείγματα των αντρών και αυτά είχαν την ίδια αντίδραση απέναντι στον ιό της γρίπης με την αντίδραση των γυναικών. Η ανακάλυψη αυτή θα βοηθήσει σημαντικά  στην αντιμετώπιση του ιού της γρίπης με την δημιουργία νέων φαρμάκων που θα έχουν ως βάση τους τα οιστρογόνα.