Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 10:48
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αντιτρομοκρατική σκανάρει τα τρομοπακέτα για DNA και αποτυπώματα






Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών μεταφέρθηκαν οι οκτώ εκρηκτικοί φάκελοι που εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι.

Οπως ήταν αναμενόμενο εξάλλου αφού εξέτασαν εξονυχιστικά το εκρηκτικό περιεχόμενο των φακέλων πλέον το βάρος πέφτει στον εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, πάνω σε μέρη της συνδεσμολογίας και του εσωτερικού των τρομοπακέτων.Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα τρομοπακέτα

Τώρα στην αντιτρομοκρατική περιμένουν προκήρυξη για την συνολική ανάληψη ευθύνης της αποστολής των εκρηκτικών φακέλων, αφού σε αυτή των Πυρήνων της Φωτιάς, η τρομοκρατική οργάνωση αναλάμβανε την ευθύνη μόνο για την αποστολή εκρηκτικού φακέλου στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφανγκ Σόϊμπλε. Επομένος όσο κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τα επόμενα πακέτα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων εκρηκτικών φακέλων.

Πότε έγινε η αποστολή τους 

Τα νέα οχτώ δέματα τοποθετήθηκαν σε κιβώτια των ΕΛ.ΤΑ. στις 14 Μαρτίου 2017 και εντοπίστηκαν από τις Αρχές στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι στις 17 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται πως οι τρομοφάκελοι που πήγαν σε ΔΝΤ και γερμανικό ΥΠΟΙΚ πρέπει να τοποθετήθηκαν σε υπαίθρια γραμματοκιβώτια στις 12 Μαρτίου.

Ιδια συνδεσμολογία

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα οχτώ δέματα είχαν όμοια συνδεσμολογία με αυτά που πρόλαβαν να φτάσουν σε Βερολίνο με αποδέκτη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε και στο Παρίσι με αποδέκτη στέλεχος του ΔΝΤ.

 

 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr