Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 14:47
Αθλητικά

Η αναδιάρθρωση φέρει την υπογραφή του Βασιλειάδη. Όχι του Μπέου






Είδαν και απόειδαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Βόλου να βρουν ένα σημείο αντιπαράθεσης με τον Αχιλλέα Μπέο, αλλά μάταια. Βλέπετε τα έργα τη Δημοτικής αρχής κατά τη διάρκειας της θητείας της μιλούν από μόνα τους και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Ετσι λοιπόν αποφάσισαν να το ρίξουν στο ποδόσφαιρο μπας και… τσιμπήσουν κανένα ψηφαλάκι από τους οπαδούς του Ολυμπιακού και της Νίκης.

Συμπτωματικά λοιπόν, χθες ο Αποστολάκης, η Καπούλα (κορτσούλα του Βαγγέλη) και ο Παπαδούλης αποφάσισαν να ασχοληθούν με την επικείμενη αναδιάρθρωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξουν τον Αχιλλέα Μπέο.

Το κατά πόσο γνωρίζουν αυτοί οι τρεις από ποδόσφαιρο και ειδικά για την επικείμενη αναδιάρθρωση όλων των κατηγοριών, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα. Πιθανόν οι τρεις υποψήφιοι να μην γνωρίζουν ούτε σε ποια κατηγορία αγωνίζεται ο Ολυμπιακός και η Νίκη, αλλά το προσπερνώ.

Επειδή λοιπόν, κανείς από τους συνεργάτες τους δεν βρέθηκε να τους ενημερώσει για την επικείμενη αναδιάρθρωση, ας το κάνουμε εμείς.

Πρώτον. Η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων (αν τελικά αυτή γίνει), δεν αποφασίστηκε ούτε πριν από δέκα ημέρες, ούτε πριν από ένα μήνα, αλλά αποφασίστηκε τον προηγούμενο Αύγουστο όταν και υπογράφηκαν οι σχετικές προκηρύξεις από όλες τις ομάδες όλων των πρωταθλημάτων μεταξύ των οποίων και τον Ολυμπιακό και τη Νίκη. Με λίγα λόγια τόσο οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας και της Football League, όσο και αυτές της Γ’ Εθνικής, γνώριζαν από τον Αύγουστο τους όρους διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Γνώριζαν δηλαδή και πόσες ομάδες θα ανέβουν αλλά και που θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά. Μάλιστα, λόγω της επικείμενης αναδιάρθρωσης, αυξήθηκαν και οι ομάδες που θα πάρουν την άνοδο από τη Γ’ Εθνική από 4 (που ήταν πέρυσι) σε 12.

Δεύτερον. Οντως εφόσον περάσει η τροπολογία της αναδιάρθρωσης θίγονται κάποιες ομάδες αλλά σε καμία περίπτωση όλες. Συγκεκριμένα, εφόσον επαναλαμβάνω περάσει η αναδιάρθρωση, θίγεται ο πρωταθλητής της Γ’ Εθνικής, ο οποίος σε διαφορετική περίπτωση μέσω αγώνων μπαράζ θα διεκδικούσε την άνοδό του στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία. Αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θίγεται ο δεύτερος της βαθμολογίας των πρωταθλημάτων της Γ’ Εθνικής, διότι αν δεν ίσχυε η αναδιάρθρωση (που αποφασίστηκε τον Αύγουστο) θα εξακολουθούσε να αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική. Στην προκειμένη, λοιπόν περίπτωση, σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση, χαμένος θα βγει ο Ολυμπιακός Βόλου (αν τερματίσει πρώτος), αλλά σε καμία περίπτωση η Νίκη.

Και τρίτον και σημαντικότερον: Είναι ξεκάθαρο ότι οι ανακοινώσεις των τριών υποψηφίων σχετικά με το σχέδιο της αναδιάρθρωσης είχαν στόχο τον Αχιλλέα Μπέο, μόνο και μόνο επειδή ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου εξέφρασε από το καλοκαίρι την άποψή του ότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται ριζικές αλλαγές για να πάει μπροστά.

Θα πρέπει όμως οι κύριοι υποψήφιοι Δήμαρχοι και ειδικά ο “κυβερνητικός” Ιάσονας, να γνωρίζουν ότι την αναδιάρθρωση δεν την αποφάσισε -και πολύ δε περισσότερο δεν την υλοποιεί- ο Αχιλλέας Μπέος, αλλά ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Την τροπολογία για την αναδιάρθρωση δεν θα την φέρει στη Βουλή ο Δήμαρχος Βόλου αλλά ο υφυπουργός Αθλητισμού και δεν θα την υπερψηφίσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Αχιλλέα Μπέου, αλλά οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο Μεϊκόπουλος, η Παπανάτσιου και ο Μπαλλής.

Δεν λέω, καλή η αντιπολίτευση, καλές οι ανακοινώσεις, αλλά ρε παιδιά μην εκτίθεστε τόσο…