Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 10:00
Τοπικά

Η άλλη άποψη για την υπόθεση “βιασμού” ανήλικου σε σχολείο της Πορταριάς






Για τις 12 Μαΐου έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί στον Βόλο η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου μαθητή του Δημοτικού Σχολείου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου, τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ύστερα από ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε εκπαιδευτικούς, αλλά και γονείς για την υπόθεση που καταγγέλθηκε από γονέα μαθητή της Ε’ τάξης με “πρωταγωνιστές παιδιά τα οποία στο χρόνο των πράξεων πήγαιναν στο ίδιο σχολείο και ήταν μεγαλύτερα κατά μία τάξη.”
Έξι συνολικά δάσκαλοι του σχολείου στο οποίο φέρεται να συνέβησαν οι καταγγελλόμενες πράξεις φρίκης, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς, που ενώ ήταν αρμόδιοι για την εποπτεία των μαθητών, δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό, όπως φέρεται να δήλωσαν για την “κατ’ εξακολούθηση κακοποίηση του ανήλικου” από συμμαθητές του σε ώρες λειτουργίας του σχολείου και συγκεκριμένα στα διαλείμματα.
Εντός της εβδομάδας η Ανακρίτρια του Βόλου σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει  το TheNewspaper.gr θα λάβει τα αποτελέσματα από το Εγκληματολογικό Εργαστήριο.
Τεχνικός σύμβουλος στην υπόθεση έχει οριστεί ο Γενετιστής Ιατρός Δρ. Αλέξανδρος Οικονομίδης από την πλευρά των ανηλίκων που κατηγορούνται. Ο ίδιος κλήθηκε κατά τη δειγματοληψία DNA στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου και ως εμπειρογνώμονας στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα για τις περαιτέρω γενετικές αναλύσεις. Τα αποτελέσματα και η έκθεση εμπειρογνωμοσύνης αναμένονται ενώ ο ίδιος ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του σαναφέροντας: “Δε μπορώ να σας μιλήσω για την υπόθεση αυτή. Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και εκείνη θα αποφανθεί. Πάντως, καλόν θα είναι πριν την εξακρίβωση της ενοχής να μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα.”
Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ που επικαλείται το συγκεκριμένο site, φαίνεται ότι υπάρχει ανατροπή στην υπόθεση, καθώς δεν προκύπτει από τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία ενοχή άλλων παιδιών.
“Στις 12 Μαίου θα ξεκαθαρίσει πλήρως η υπόθεση και θα κοιμηθούμε κι εμείς ήσυχοι ξέροντας ότι τα παιδιά μας δεν έχουν καμία σχέση με το περιστατικό. Κάποιοι βιάστηκαν να μας κατηγορήσουν εμάς και τα παιδιά μας, αλλά και τους δασκάλους και αυτό ήταν φρικτό” είπε μητέρα παιδιού στο φανερώνοντας ανοιχτά την αγανάκτησή της ακόμα και για το πως χειρίστηκαν την υπόθεση τα ΜΜΕ, καθώς το θέμα έλαβε πανελλαδική διάσταση.
Σε κάθε περίπτωση όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον την ακροαματική διαδικασία και την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, με όσα στοιχεία κρίνει ότι διαθέτει και αξιοποιήσει.