Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:32
Κόσμος

ΗΠΑ: Χ-Files στο Πεντάγωνο -Στο φως μυστικό πρόγραμμα για τη μελέτη των UFO






Πέρα από τις προετοιμασίες και τα σχέδια για την επόμενη πολεμική σύγκρουση, ή για την ανάπτυξη του τεράστιου αμερικανικού οπλοστασίου το Πεντάγωνο ερευνούσε την πιθανή ύπαρξη UFO.

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times το project τύπου “X-files” με την επίσημη επωνυμία «Πρόγραμμα Ταυτοποίησης Απειλής Προηγμένης Αεροπλοϊας» στοίχισε τουλάχιστον 22 εκατομμύρια δολάρια στους Αμερικανούς φορολογούμενους. Ξεκίνησε το 2007 από μια ιδέα του τότε επικεφαλής της Γερουσίας, Δημοκρατικού γερουσιαστή της Νεβάδα Χάρι Ριντ κι ερευνούσε μαρτυρίες πιλότων μαχητικών και επιβατικών αεροσκαφών, που ανέφεραν ότι είδαν αεροσκάφη να κινούνται ή να αιωρούνται χωρίς ορατές ενδείξεις κάποιου συστήματος πρόωσης.

Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Αύγουστο δείχνει δύο μαχητικά αεροσκάφη του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού να κυνηγούν ένα λευκό οβάλ ιπτάμενο αντικείμενο που είχε μέγεθος επιβατικού αεροσκάφους ανοικτά του Σαν Ντιέγκο το 2004.

Ο τρόπος που πετούσε το μυστηριώδες αεροπλάνο «αψηφούσε τους νόμους της Φυσικής», σύμφωνα με το Politico.

Η χρηματοδότηση του “Advanced Aerospace Threat Identification Program” ολοκληρώθηκε -επισήμως τουλάχιστον- πριν από πέντε χρόνια, αλλά οι εργαζόμενοι σ’ αυτό μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις στο Πεντάγωνο και εξακολουθούν δοθείσης ευκαιρίας να ερευνούν μαρτυρίες και στοιχεία για μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα.

Ο αυτοκινητόδρομος των Εξωγήινων (Extraterrestrial Highway) κοντά στο Ρέιτσελ της Νεβάδα εγκαινιάστηκε από την τοπική Βουλή το 1996 και περνά δίπλα από την Area 51, μια στρατιωτική βάση στο Πεδίο Δοκιμών της Νεβάδα, την ύπαρξη της οποίας παραδέχθηκε πριν από λίγα μόλις χρόνια η αμερικανική κυβέρνηση

Τα ρεπορτάζ δεν αποκαλύπτουν αν βρέθηκαν αποδείξεις ότι εξωγήινοι είχαν όντως πετάξει ή προσγειωθεί στις ΗΠΑ. Αλλά σύμφωνα με τους New Yokrt Times διάφορα κράματα μετάλλων και άλλα υλικά που συνελέχθησαν από Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα βρίσκονται αποθηκευμένα σε κτίρια στην περιοχή του Λας Βέγκας.

Οι ερευνητές πήραν επίσης καταθέσεις από άτομα που λένε ότι είχαν «στενές επαφές τρίτου τύπου» με UFO – άγνωστο αν κάποιο απ’ αυτά τα άτομα τραυματίστηκε στη διάρκεια αυτών των επαφών.

O Δημοκρατικός πρώην Γερουσιαστής της Νεβάδα, Χάρι Ριντ, εμπνευστής του προγράμματος

«Δεν ντρέπομαι, ούτε λυπάμαι που έθεσα σε κίνηση αυτή την ιστορία», δήλωσε στους New York Times o Ριντ, ο οποίος αποσύρθηκε φέτος από την ενεργό δράση. «Νομίζω ότι είναι ένα από τα καλά πράγματα που έκανα στη διάρκεια της θητείας μου στο Κογκρέσο. Έκανα κάτι που δεν έκανε κανείς άλλος στο παρελθόν».

Δύο συνάδελφοι του Ριντ, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Χαβάης Ντάνιελ Ίνουϊ και ο Ρεπουμπλικανός Τεντ Στήβενς στήριξαν το εγχείρημα. Το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων διατέθηκε σε μια εταιρεία αεροδιαστημικής έρευνας, επικεφαλής της οποίας ήταν ένας συντοπίτης και φίλος του Ριντ, ονόματι Ρόμπερτ Μπίγκελοου. Ο τελευταίος πιστεύει ότι υπάρχουν εξωγήινοι στη Γη και συνεργάζεται στο τρέχον διάστημα με τη NASA για την κατασκευή διαστημικών καψουλών.

O Ρόμπερτ Μπίγκελοου, πρόεδρος της Bigelow Aerospace

Τον περασμένο Μάιο ο Μπίγκελοου είχε μιλήσει στην εκπομπή “60 Minutes” του CBS για μια «στενή επαφή» των παππούδων του μ’ ένα UFO κοντά στο Λας Βέγκας.

«Επιτάχυνε ξαφνικά και ήρθε και στάθηκε μπροστά τους καλύπτοντας όλο το οπτικό πεδίο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους. Έκανε μια απότομη στροφή προς τα δεξιά και εξαφανίστηκε», δήλωσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι επρόκειτο για εξωγήινους, απάντησε: «Είμαι απολύτως πεπεισμένως».

Πρώην στέλεχος του προγράμματος, που δεν κατονομάζεται στα ρεπορτάζ, είπε στο Politico ότι μια από τις έγνοιες των επιτελών του Πενταγώνου ήταν να διαπιστώσουν αν τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα ήταν κινεζικά ή ρωσικά και κατά πόσον διέθεταν ένα άγνωστο στους Αμερικανούς σύστημα πρόωσης.

Πηγή: iefimerida.gr