Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 13:05
Κόσμος

ΗΠΑ: Πέντε τραυματίες από συγκρούσεις οπαδών της Κου Κλουξ Κλαν με υποστηρικτές μεταναστών






Σοβαρά επεισόδια με πέντε σοβαρά τραυματίες και τουλάχιστον 12 συλλήψεις έλαβαν χώρα στο Πάρκο Αναχάιμ στην περιοχή της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, όταν οπαδοί της τοπικής Κου Κλουξ Κλαν συγκρούστηκαν με διαδηλωτές που υποστήριζαν την παραμονή των μεταναστών στις ΗΠΑ, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του σχεδίου που έχει ανακοινώσει ο διεκδικητής της προεδρίας, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκρούσεις ήταν εξαιρετικά βίαιες, καθώς από τη μάχη που έδωσαν τα είκοσι άτομα μεταξύ τους, πέντε μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα από μαχαίρι και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν πιο ελαφριά. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε δύο μέλη της Κου Κλουξ Κλαν και τρία των διαδηλωτών υπέρ των μεταναστών, ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πέντε υποστηρικτών τηςν ΚΚΚ και εφτά από την άλλη ομάδα.

Το στοιχείο που σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ήταν ότι κανένα μέλος της Κου Κλουξ Κλαν δεν φορούσε την παραδοσιακή ρόμπα και επίσης κανένας από τους διαδηλωτές δεν κρατούσε πανό ή άλλες επιγραφές, που να δηλώνει τη διαμαρτυρία του. «Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης, ωστόσο δεν μπορούμε να ανεχθούμε τη βία σε οποιαδήποτε έκφρασή της», δήλωσε ο υπεύθυνος της αστυνομίας.