Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 03:16
Κόσμος

Ηθελα να κουλουριαστώ και να μην ξαναβγώ από το σπίτι, εκμυστηρεύεται η Κλίντον






Η Χίλαρι Κλίντον δεν έκρυψε την απογοήτευσή της για την απρόσμενη ήττα στην αναμέτρηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της εδώ και μια εβδομάδα.

Μιλώντας σε φιλανθρωπική εκδήλωση για παιδιά στην Ουάσιγκτον η  υποψήφια των Δημοκρατικών είπε ότι «ήθελε να κουλουριαστεί μ’ ένα καλό βιβλίο και να μην ξαναβγεί απ’ το σπίτι της».

Αν και κέρδισε τη λαϊκή ψήφο η Κλίντον έχασε τη μάχη σε επίπεδο εκλεκτόρων.

«Παραδέχομαι ότι το να ΄ρθω απόψε εδώ δεν ήταν και το ευκολότερο πράγμα για μένα. Ξέρω ότι πολλοί από σας είναι πολύ απογοητευμένοι απ’ το αποτέλεσμα των εκλογών. Το ίδιο κι εγώ. Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια»,  είπε στο Children’s Defense Fund.

Και συνέχισε:

«Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Την περασμένη εβδομάδα πολλοί αναρωτήθηκαν αν η Αμερική είναι η χώρα που πίστευαν ότι είναι. Το χάσμα που αποκάλυψε αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι βαθύ, αλλά ακούστε με. Αξίζει να πιστέψουμε στην Αμερική. Το αξίζουν τα παιδιά μας. Πιστέψτε στη χώρα μας, πολεμήστε για τις αξίες μας και ποτέ μην υποχωρείτε.»

Μετά την ήττα της η Κλίντον αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας.

Σε τηλεφώνημα που διέρρευσε σε αμερικανικά ΜΜΕ επέρριψε την ευθύνη για την ήττα της στον διευθυντή του FBI, Τζέημς Κόμεϊ, που ανακίνησε την υπόθεση των e-mails της λίγο πριν τις εκλογές.

 

Πηγή: iefimerida.gr