Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 02:40
Τοπικά

Ζ. Μαμούρης: Θα προσπαθήσουμε για βελτιώσεις στο Σχέδιο συνένωσης Π.Θ. και ΤΕΙ – Ας αναλάβει τις ευθύνες του αυτός που νομοθετεί






Το Π.Θ. θα εμμείνει στα σημεία της πρότασής του, όσον αφορά στο να γίνει ο Βόλος έδρα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, αλλά και να ιδρυθεί στην πόλη νέο Οικονομικό τμήμα, με κατεύθυνση τον τουρισμό, στο πλαίσιο της 15νθήμερη διαβούλευσης που θα ξεκινήσει αύριο, με το Υπουργείο Παιδείας επί του Σχεδίου Νόμου που αυτό προτείνει για την συνένωση του Π.Θ. και των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Αυτό τόνισε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο νεοεκλεγείς πρύτανης του Πανεπιστημίου, κ. Ζήσης Μαμούρης, τονίζοντας ότι σε γενικές γραμμές, το Σχέδιο του Υπουργείου είναι θετικό και αποτελεί μια πολύ καλή βάση διαβούλευσης. Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι στην υπόθεση αυτή, δεν πρέπει να κυριαρχήσουν τα τοπικιστικά οφέλη που μπορεί να αντλήσουν οι τοπικές κοινωνίες, αλλά η προοπτικές που διανοίγονται για ανάδειξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ένα από τα μεγαλύτερα σε εθνικό επίπεδο.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά και όχι στα μικρά τοπικά προβλήματα που σαφώς θα δημιουργηθούν και ενοχλούν και τον Βόλο, και την Λάρισα, και τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα» επισήμανε ο νέος πρύτανης, προσθέτοντας ότι αύριο (Παρασκευή 5/7/2018) πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, αποκλειστικά για να διαμορφώσει την θέση που θα καταθέσει κατά την διαβούλευση που θα ξεκινήσει με το Υπουργείο.

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πολλές βελτιώσεις, αλλά σε τελική ανάλυση υπάρχει κάποιος που νομοθετεί. Ας αναλάβει τις ευθύνες κατάθεσης του νομοσχεδίου» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.