Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 20:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζωοκλέφτες και ιερόσυλοι στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.






Στο μικροσκόπιο των ανδρών της Ασφάλειας Κατερίνης έχει μπει η δράση μιας τριμελούς σπείρας που είχε διαπράξει τουλάχιστον τέσσερις κλοπές μέσα σε μόλις δυο ημέρες σε περιοχές της Πιερίας. Στο στόχαστρο των δραστών είχαν βρεθεί δυο εκκλησίες, μια κτηνοτροφική μονάδα και μία αποθήκη.

Τα τρία μέλη της σπείρας, όλοι Έλληνες ηλικίας 29, 48 και 52 χρόνων, συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν εξιχνιάστηκαν οι κλοπές από τους αστυνομικούς και εντοπίστηκαν μετά από έρευνες. Από την περασμένη Πέμπτη ως το Σάββατο, οι δράστες είχαν «χτυπήσει» σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές και είχαν αρπάξει από δύο ναούς τα ιερά σκεύη, τη μεγαφωνική εγκατάσταση και τα χρήματα που περιείχαν τα παγκάρια.

Από την κτηνοτροφική μονάδα είχαν κλέψει ένα κατσικάκι, ενώ από την αποθήκη που διέρρηξαν είχαν αρπάξει δοχεία με λάδι και ένα κυνηγετικό όπλο. Μέχρι στιγμής, έχει βρεθεί μέρος των κλοπιμαίων από τις εκκλησίες και αποδόθηκε στους εφημέριους, ενώ οι τρεις συλληφθέντες πήραν το δρόμο για τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης με κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές και ζωοκλοπή.