Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 07:52
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζάεφ: Θέμα ημερών το τηλεφώνημα με τον Τσίπρα






Θέμα ημερών είναι η τηλεφωνική συνομιλία του Ζόραν Ζάεφ με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να βρεθεί λύση για το ονοματολογικό, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων.

zaeff

Ο κ. Ζάεφ, αναφερόμενος στις τρεις προτάσεις για το όνομα («Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας» και «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας»), μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Σκόπια, δεν έκανε κάποιο σχόλιο, ωστόσο, όπως είπε, πιστεύει πως η διαδικασία βρίσκεται στο τέλος, και ότι στο τέλος θα είναι επιτυχημένη.

Σύμφωνα με σκοπιανά Μέσα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πρόσθεσε πως δεν θα πρέπει να γίνουν βιαστικές κινήσεις, αφού ακόμα γίνονται διεργασίες και μόλις υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες θα γίνει η τηλεφωνική συνομιλία. Μάλιστα τόνισε πως στη συνέχεια θα ενημερώσει και τους πολίτες για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Ο κ. Ζάεφ ανέφερε πως το ζήτημα είναι ευαίσθητο και γι’ αυτό και ο ίδιος παραμένει επιφυλακτικός. «Αυτές τις μέρες θέλω να είναι ημέρες επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Όταν συμφωνηθούν όλες οι λεπτομέρειες, θα γίνουν άμεσα γνωστές στον κόσμο», είπε, προσθέτοντας ότι τον τελικό λόγο για το θέμα θα τον έχουν οι πολίτες μέσω δημοψηφίσματος.

 

 

Πηγή: protothema.gr