Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 07:21
Τοπικά

Ε-ε-ε-ρχεται: Πρώτη δικαίωση Μπέου, άρθηκαν οι περιοριστικοί όροι






Με απόφαση του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου, και μάλιστα ομόφωνη, έγινε δεκτή η αίτηση του αιρετού Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου και αίρονται οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, χρηματική εγγύηση, κλπ) , λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει με την γνωστή υπόθεση του «coriopolis».

Ετσι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την επιστροφή του και στα καθήκοντά του ως Δημάρχου Βόλου, όπου, όμως, όλα θα κριθούν από την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και που θα εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο.

Με αυτή ο Δήμαρχος Βόλου στρέφεται κατά της, κατά κοινή ομολογία, απαράδεκτης, αντισυνταγματικής και αντιδημοκρατικής παρέμβασης της κυβέρνησης στο χώρο της αυτοδιοίκησης, όπου με τη γνωστή «φωτογραφική» σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου τροπολογία, γνωστής και ως τροπολογία Πουλάκη , άλλαξε επί το δυσμενέστερο τους όρους που τίθεται σε αργία ένας Δήμαρχος, ακριβώς για να αποκλείσει την επάνοδο του Δημάρχου Βόλου.

Σύμφωνα δε με έγκυρους νομικούς κύκλους η κυβερνητική αυτή αυθαιρεσία πιθανότατα θα καταρρεύσει ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η αναγγελία της εξέλιξης αυτής, όπως ηταν φυσικό, προκάλεσε ενθουσιασμό από τη μια και ένα βαθύ αίσθημα ανακούφισης, για τη διαπίστωση ότι η Δικαιοσύνη όντως λειτουργεί ακόμη, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών του Βόλου, κατήφεια και μιζέρια, από την άλλη, για τις γνωστές δυνάμεις της διαπλοκής, που βλέπουν ότι όλες οι προσπάθειές του να εξοντώσουν τον Αχιλλέα Μπέο και να τον εκδικηθούν για την ιστορικών διαστάσεων πανωλεθρία, που τους επιφύλαξε, θέτοντάς τους στο περιθώριο, πέφτουν στο κενό.