Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 05:53
Τοπικά

Εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας και ανακύκλωσης ζητά ο Δήμος από τους επαγγελματίες






Να εφαρμόζουν πιστά τον κανονισμό καθαριότητας και ανακύκλωσης ζητά ο Δήμος Βόλου από τους επαγγελματίες, ώστε να μην προκαλούν προβλήματα στην εικόνα καθαριότητας στην πόλη, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης αναφέρεται ότι στον κανονισμό καθαριότητας ανακύκλωσης του Δήμου Βόλου που έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθορίζονται οι υποχρεώσεις των καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την απόφαση, στα κάθε είδους καταστήματα στο Υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία παρατηρείται μεγάλη παραγωγή κάθε μορφής απορριμμάτων (οργανικών ουσιών, συσκευασιών κλπ. ) οφείλουν να συσκευάζουν σε ανθεκτικούς σάκους τα ευπαθή και δύσοσμα απόβλητα να κλείνουν καλά τους σάκους και να τους τοποθετούν στους κάδους σε διάστημα μίας ώρας προ της  προγραμματισμένης αποκομιδής οι υπεύθυνοι για τα πάσης φύσεως απορρίμματα συσκευασίας (χαρτοκιβώτια, ξυλοκιβώτια κλπ.) υποχρεούνται να έχουν ελαχιστοποιήσει τον όγκο τους δια της πιέσεως, περιδέσεως κλπ.   

Καλούνται, λοιπόν, οι επαγγελματίες βάσει του κανονισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης να ακολουθούν τις παραπάνω οδηγίες, να μην τοποθετούν χύδην τα απορρίμματα της επιχείρησής τους στους κάδους, να μην ρίχνουν εντός των κάδων ασυμπίεστες ογκώδεις συσκευασίες χαρτοκιβωτίων και να μην  μετακινούν τους κάδους από τις καθορισμένες θέσεις τους σε άλλα σημεία.

Επιπλέον, τα καταστήματα που χρησιμοποιούν κοινοχρήστους και  δημοτικούς χώρους, οφείλουν να διατηρούν τους χώρους καθαρούς με ίδια μέσα και με την τοποθέτηση καλαίσθητων δοχείων απορριμμάτων, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα αποκομιδής του Δήμου. Σε περίπτωση παραβάσεων η Υπηρεσία του Δήμου θα αναγκαστεί να εφαρμόσει τον κανονισμό καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Βόλου.

“Ας καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή προς όφελος των Δημοτών και των επισκεπτών της πόλη μας”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου.