Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 02:44
Τοπικά

Ευοίωνες οι προοπτικές για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου-Σε τέλμα η κρουαζιέρα






Πτήσεις προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αεροπορικών εταιρειών από το τέλος Απριλίου 2018 ενώ δεν λείπουν και οι πτήσεις τσάρτερ. Στον τομέα της κρουαζιέρας η κατάσταση δεν αναμένεται να αλλάξει προς το καλύτερο μέχρι και το 2020, ενώ το 2018 αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Βόλου 24 κρουαζιερόπλοια.

Τα στοιχεία παρέθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η τουριστική πράκτορας και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου.
Σε ότι αφορά το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου οι προοπτικές για το 2018 είναι ιδιαίτερα ευοίωνες, μετά από χρόνια σιωπηλής δουλειάς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Καμμένου.
Εκτός από τις πτήσεις τσάρτερ προς Λονδίνο, Άμστερνταμ και παρίσι, από τις 28 Απριλίου ξεκινούν οι πτήσεις της εταιρείας Condor για Μόναχο κάθε Σάββατο. Επίσης η εταιρεία Tuifly κάθε Τετάρτη και Σάββατο θα έχει πτήσεις για Βρυξέλλες και η  Austrian προγραμματίζει πτήση για Βιέννη κάθε Σάββατο από τον Ιούνιο του 2018.
Τέλος η Easy Jet από τέλος Ιουνίου 2018 ξεκινά πτήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο για Λονδίνο για δύο μήνες, και αν υπάρξει ζήτηση ο πτήσεις μπορεί να γίνουν περισσότερες προς άλλες πρωτεύουσες το 2019.
Η κ. Καμμένου παρατήρησε ότι δυστυχώς τη χειμερινή περίοδο δεν υπάρχει ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια, ακόμη και για πολύ συγκεκριμένους προορισμούς όπως η Βιέννη. “Φέτος προγραμματίζαμε δύο πτήσεις για Βιέννη, στις 22 και 23 Δεκεμβρίου. Τελικά πραγματοποιήθηκε μόνο η πτήση της 23ης του μήνα και σε αυτή επέβαιναν 72 άτομα ενώ το αεροσκάφος διέθετε 144 θέσεις. Συνήθως την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων ταξίδευαν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι όμως έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, άρα δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη για να στηρίξει πτήσεις το χειμώνα”, επισήμανε η κ. Καμμένου.

 

Τα λοίσθια πνέει η κρουαζιέρα

Η κρουαζιέρα ήταν μια πραγματική καταστροφή για το λιμάνι του Βόλου το 2017, τόνισε η κ. Καμμένου και εκτίμησε ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει ουσιαστικά μέχρι το 2020 όταν θα έχει ανακάμψει όπως εκτιμάται η Τουρκία. Μέσα στο 2018 αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Βόλου 24 κρουαζιερόπλοια από τις 24 Απριλίου έως τις 17 Οκτωβρίου 2018

“Συχνότερα θα μας επισκέπτεται το Ισπανικών συμφερόντων “Horizon” που σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε στα χέρια μας θα έρχεται κάθε οκτώ με δέκα ημέρες”.
Η κ. Καμμένου επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν μπόρεσε να κρατήσει τα κρουαζιερόπλοια που κατέπλεαν στα λιμάνια της καθώς οι εταιρείες του χώρου σταμάτησαν τις κρουαζιέρες στη λεκάνη του Αιγαίου, από τη στιγμή που δεν υπήρχε ζήτηση για τα λιμάνια της Τουρκίας και δη την Κωνσταντινούπολη. “Ο ελλιμενισμός σε τουρκικό λιμάνι σημαίνει φοροαπαλλαγή για τις εταιρείες, κάτι που δεν μπορούμε να προσφέρουμε εμείς” εξήγησε η κ. Καμμένου. Εκτίμησε πάντως ότι η Τουρκία ανακάμπτει γρήγορα και μέχρι το 2020 θα δούμε και πάλι τον αριθμό των κρουαζιεροπλοίων του 2012 έως και 2015, αλλά αυτά μετά το 2020, καθώς οι εταιρείες στο χώρο προγραμματίζουν για τα επόμενα δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ