Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 14:58
Άλλες Ειδήσεις

«Ερωτευτείτε ταξιδεύοντας» – Αυτοί είναι οι 10 πιο ερωτικοί προορισμοί






«Love is in the air» και η πλειοψηφία των ταξιδιωτών φαίνεται να αισθάνονται περισσότερο την ερωτική διάθεση όταν βρίσκονται σε ταξίδι. Αυτό δείχνει τουλάχιστον μια πρόσφατη μελέτη που εξετάζει την σχέση ταξιδιών και έρωτα.

Η μελέτη που διεξήχθη από την Expedia και την GfK, έχει τίτλο «Δείκτης Θερμότητας Expedia» και αποκαλύπτει ότι το 32% των ερωτηθέντων θεωρούν τα ταξίδια στην παραλία ως τα «πιο ρομαντικά» και το 27% να προτιμά διεθνείς και εξωτικούς προορισμούς. Ένα άλλο 22% των ερωτηθέντων προτιμούν την ύπαιθρο, ενώ το 4% επιλεγμένες πόλεις.

Η GfK ρώτησε 1.027 Αμερικανούς μια σειρά από ερωτήματα, μεταξύ των οποίων ποιες πόλεις θεωρούν τις πιο ελκυστικές, ποιοι προορισμοί είναι οι πιο ρομαντικοί και πόσες φορές τους έχει συμβεί να ξεκινήσουν ή να τελειώσουν μια σχέση κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού.

Η Sarah Gavin, Επικεφαλής Επικοινωνίας της Expedia, δήλωσε ότι τα ταξίδια και τα ειδύλλια είναι στενά συνυφασμένα. «Ένα ταξίδι μπορεί επίσης να είναι ένα καλό βαρόμετρο της συμβατότητας ενός ζευγαριού», είπε. «Είναι γνωστό πλέον ότι οι εμπειρίες κάνουν τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους από ό, τι τα πράγματα, έτσι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αντί να κάνετε κράτηση σε ένα εστιατόριο κάπου κοντά σας, κάντε μια κράτηση στην άλλη πλευρά του κόσμου. Δεν θα το μετανιώσετε».

«Λατρεμένο Παρίσι»

Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι το Παρίσι κατατάσσεται στην υψηλότερη θέση για την πιο ρομαντική πόλη.

Οι δέκα πιο ρομαντικές πόλεις, σύμφωνα με την έρευνα, είναι οι εξής:

1. Παρίσι 69%
2. Ρώμη 56%
3. Φλωρεντία 43%
4. Νέα Υόρκη 26%
5. Βαρκελώνη 24%
6. Ρίο ντε Τζανέιρο 23%
7. Σαν Φρανσίσκο 21%
8. Κανκούν 20%
9. Λονδίνο 20%
10. Βιέννη 18%