Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:45
Τοπικά

Ερευνα στο Βόλο για ευρεία κυκλοφορία παρτίδας όπλων






Ερευνα για κυκλοφορία όπλων κρότου στο Βόλο βρίσκεται υπό πλήξη εξέλιξη από τις αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα διαδοχικές είναι οι συλλήψεις ατόμων για κατοχή πιστολιών, που οδηγούνται στα Δικαστήρια Βόλου.

Τα εν λόγω όπλα πωλούνται νόμιμα, αν οι ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι εφοδιασμένοι με ειδική άδεια από την Αστυνομία.

Ωστόσο, εκείνο που προσεγγίζει το ενδιαφέρον της έρευνας και αποτελεί και στόχο είναι αν τα πιστόλια είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή. Η ευρεία κυκλοφορία συγκεκριμένης παρτίδας φαίνεται ότι προβληματίζει.

Από τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο αν αυτά είναι μετατρέψιμα. Υπό εξέταση είναι και η πηγή προέλευσης των όπλων με τη συλλογή κάθε χρήσιμου στοιχείου που μπορεί να διαφωτίσει.

Τα τελευταία 24ωρα έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία τουλάχιστον τρεις- τέσσερις δικογραφίες. Οι συλλήψεις προφανώς δεν είναι ατομικές αλλά ομαδικές, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των προσαγωγών στο πλαίσιο της επιχείρησης.

Για όλες τις περιπτώσεις αναμένεται η πρόοδος της έρευνας και των αποτελεσμάτων της ώστε να ασκηθούν και οι αντίστοιχες ποινικές διώξεις.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τα όπλα, ενώ οι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι να προκύψει εάν τα συγκεκριμένα όπλα είναι επικίνδυνα κατά της ζωής. Ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης θα ασκηθούν και οι αντίστοιχες ποινικές διώξεις.

ΠΗΓΗ: εφ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ