Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:45
Τοπικά

Εργοστάσιο Σοκολάτας: 4.500 Επισκέπτες κατά τη διάρκεια του πρώτου τριημέρου ξεναγήσεων στη Σοκολατούπολη της Πλατείας Πανεπιστημίου






Με 4.500 επισκέπτες ολοκληρώθηκε το πρώτο τριήμερο λειτουργίας του Εργοστασίου Σοκολάτας, του θεματικού πάρκου που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με τη HELEXPO στην Πλατεία Πανεπιστημίου. Οι ξεναγήσεις στο θαυμαστό κόσμο της σοκολάτας πραγματοποιούνται από ομάδα ηθοποιών που παρουσιάζουν σε μικρούς και μεγάλους και εντός του πλαισίου ενός διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος,  την ιστορία του σπόρου του κακάο, που σταδιακά μετατρέπεται στην αγαπημένη σοκολάτα. Ο μεγαλύτερος καταρράκτης σοκολάτας για τον ευρωπαϊκό χώρο που φιλοξενείται στη Σοκολατούπολη του Βόλου κυριαρχεί κατά τη διάρκεια του περιπάτου στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου, ενώ η παραμυθένια ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί από τους ειδικούς της Helexpo συνεπαίρνει το κοινό – που αφού ξεναγηθεί – επιχειρεί να παρασκευάσει το δικό του λαχταριστό σοκολατένιο μπισκότο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμελήθηκε η Ηθοποιός – Σκηνοθέτης Βιβή Νικοπούλου και υλοποιείται από έμπειρους ηθοποιούς, οι οποίοι έχουν αναλάβει ρόλους όπως αυτούς της μαύρης και λευκής σοκολάτας, του φύλακα του καταρράκτη, των αζτέκτων παραγωγών κακάο και άλλων ρόλων που μεσολαβούν έως ότου η λαχταριστή σοκολάτα καταλήξει στα χέρια του καταναλωτή.

Το πλήθος των επισκεπτών και η ζήτηση οργανωμένων ομάδων, οδηγούν στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας, καθώς και τη συνεργασία με δεύτερη ομάδα ηθοποιών, ώστε να εξυπηρετηθούν οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης. Με τα νέα δεδομένα, το ωράριο του Εργοστασίου Σοκολάτας διαμορφώνεται ως εξής:

Από Δευτέρα έως και Παρασκευή: 9.00 π.μ. έως 14.00μ.μ. και 16.30μ.μ. έως 21.30 μ.μ.

Σάββατα – Κυριακές και Αργίες: 11.00π.μ. έως 21.00μ.μ. (συνεχόμενο ωράριο).

Η διάρκεια της κάθε ξενάγησης είναι 15 έως 20 λεπτά και ο μέγιστος αριθμός της κάθε ομάδας που ξεναγείται αφορά 30 άτομα.

Για πληροφορίες και κρατήσεις οργανωμένων ομάδων, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 24210-82870.