Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 09:17
Τοπικά

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: Όχι στον εθελοντισμό ως κερκόπορτα






Την συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων και γιατρών στην Επιτροπή που θα συσταθεί για να καταρτίσει τον πίνακα όσων θα καταθέσουν αιτήσεις πρόσληψης στο Νοσοκομείο Βόλου με ατομικές συμβάσεις, απαιτούν ο Σύλλογος Εργαζομένων στο «Αχιλλοπούλειο» και η Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια στη διαδικασία αυτή.

Αυτό επισημάνθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησαν οι δύο Σύλλογοι, στο πλαίσιο της οποίας έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών στο Νοσοκομείο. Αφορμή στάθηκε χθεσινή έφοδος στο Ίδρυμα, από υπαλλήλους της Επιθεώρησης Εργασίας, οι οποίοι εντόπισαν δύο άτομα που απασχολούνταν στο τμήμα επισιτισμού και όπως δήλωσαν, πρόσφεραν εθελοντική εργασία, γεγονός που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο διοικητής του «Αχιλλοπούλειου», κ. Ματθαίος Δραμητινός.

«Εμείς είμαστε υπέρ των αξιοκρατικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και απέναντι σε λύσεις που είναι ημίμετρα. Θέλουμε να πλαισιώσει και ο εθελοντισμός το Νοσοκομείο, αλλά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν» τόνισε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, κ. Νίκος Χαυτούρας, χαρακτηρίζοντας «επικοινωνιακά μπαλώματα» λύσεις, όπως είναι η χρησιμοποίηση εθελοντών, που σκοπό έχουν «να διασώσουν την κυβέρνηση από τις εγκληματικές πολιτικές της, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα, και τον ρόλο του κομματικού στρατού».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η ιδέα του εθελοντισμού είναι πολύ ιερή και σημαντική και πρέπει να την διασώσουμε, όχι να την διασύρουμε. Έχουμε εθελοντές κάποιων ημερών, που – δυστυχώς – έχουν την απαίτηση να προσληφθούν».

Για τον ίδιο θέμα, η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων, κ. Λεμονιά Πατρώνη δήλωσε:
«Δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνει το Νοσοκομείο κερκόπορτα για τον καθένα που βαπτίζεται εθελοντής, για να πάρει μια ατομική σύμβαση. Ίσα δικαιώματα έχουν κι άλλοι εργαζόμενοι και πάρα πολλοί άνεργοι εκεί έξω», ενώ πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν να συμμετέχουν στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα αιτούντων προσλήψεων με ατομικές συμβάσεις, για την διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας της όλης διαδικασίας.