Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 16:57
Τοπικά

Επ’ αόριστο κλειστός ο κόμβος Μικροθηβών και οι παράδρομοι






Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Μαγνησίας, μετά τη χθεσινή άκαρπη, όπως τη χαρακτηρίζουν, συνάντηση με τον πρωθυπουργό και από χθες το μεσημέρι έκλεισαν αιφνιδιαστικά την ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμβου Μικροθηβών και τους παράδρομους, δηλώνοντας ότι με κλειστούς δρόμους αναμένουν νεώτερη ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Οι δρόμοι στις Μικροθήβες θα παραμείνουν κλειστοί και σήμερα Τετάρτη, ενώ το μπλόκο θα ενισχυθεί με ακόμη μερικές δεκάδες τρακτέρ

Τις επόμενες μέρες -εάν και εφόσον δεν υπάρχει καμία εξέλιξη- ενδεχομένως να προχωρήσουν σε αποκλεισμό και της Κεφάλωσης του Αλμυρού, γεγονός που θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην κυκλοφορία. Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης από προχθές μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας του μπλόκου των Μικροθηβών από την Αθήνα. Το εάν ωστόσο θα στηθεί νέο μπλόκο ή όχι στο ύψος της Κεφάλωσης θα εξαρτηθεί από τη στάση της κυβέρνησης τις επόμενες μέρες αφενός και αφετέρου από τη συλλογική απόφαση που θα ληφθεί από τη γενική συνέλευση.

«Oυσιαστικά η κυβέρνηση επανέλαβε και επέμεινε για ακόμη μια φορά πάνω σε όλα όσα γνωρίζαμε» τόνισε ο Χρήστος Πάντζιος. Απλά με το δικό της τρόπο και με τα δικά της νούμερα, οι κυβερνητικοί προσπάθησαν να μας εξηγήσουν ότι αυτά είναι τα καλύτερα που μπορούν να κάνουν για το δι- κό μας μέλλον. Αυτό που εμείς καταλάβαμε είναι ότι δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε τις εισφορές μας και θα παραμένουμε ανασφάλιστοι, αλλά και ότι έχει ήδη αποφασιστεί η αύξηση του φορολογητέου μας εισοδήματος, υπολογίζοντας μάλιστα μέσα σε αυτό και τις επιδοτήσεις. Παράλληλα, καταλάβαμε ότι ο σημερινός συντελεστής του 13%, όχι μόνο θα αυξηθεί κατά πάρα πολύ, αλλά θα διπλασιαστεί. Αυτό είναι τραγικό» συμπλήρωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής από τον Αλμυρό εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το αδιέξοδο της συνάντησης.

Το ασφαλιστικό παραμένει το κρίσιμο ζήτημα και οι κυβερνητικές προτάσεις δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις των αγροτών.

«Καμία απάντηση που να απαντά στα πραγματικά ζητήματα που τίθενται από τους εξεγερμένους αγρότες δεν δόθηκε στη συνάντηση» σημείωσε από την πλευρά του ο Μιλτ. Μπασδάνης, εκπρόσωπος των αγροτών από το μπλόκο των Μικροθηβών που επίσης συμμετείχε στη συνάντηση.