Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 18:51
Τοπικά

Επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών στα Χάνια από εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης






Ολοκληρώθηκε η πολύωρη επιχείρηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας με σκοπό να απεγκλωβιστούν οδηγοί που είχαν εγκλωβιστεί λόγω της έντονης χιονόπτωσης που επικρατούσε στα Χάνια Πηλίου.

Το ιστορικό
Στις 12:10μμ το μεσημέρι ειδοποιήθηκε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας για την ύπαρξη εγκλωβισμένων οδηγών στα Χάνια Πηλίου περίπου στο ύψος του καταφυγίου του φυσιολατρικού συλλόγου «ο Παν». Η κινητοποίηση ήταν άμεση και στις 13:10μμ εξαμελής ομάδα διασωστών με το επιχειρησιακό όχημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας και με διασωστικό και υγειονομικό εξοπλισμό ξεκίνησαν για να προσεγγίσουν το σημείο. Παράλληλα άλλοι τρεις διασώστες 45 λεπτά αργότερα ξεκινούσαν από Βόλο σαν ομάδα υποστήριξης. Στις 14:25μμ οι οδηγοί απεγκλωβίστηκαν και ασφαλείς συνέχισαν τον δρόμο τους προς τον δρόμο Βόλου-Χανίων.
Κατά την αναχώρηση μας από το σημείο, μας ζητήθηκε βοήθεια από εγκλωβισμένους οδηγούς στον δρόμο που οδηγεί σε ξενοδοχείο της περιοχής, ανάμεσα τους μία γυναίκα σε κατάσταση εγκυμοσύνης και ένα άρρωστο παιδάκι. Η ανταπόκρισή μας ήταν άμεση και απεγκλωβίσαμε συνολικά 19 αυτοκίνητα.
Κατά την επιστροφή απεγκλωβίσαμε ένα αυτοκίνητο που παρέκλινε της πορείας του και έπεσε σε χαντάκι στον δρόμο Βόλου – Χανίων ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς για τους επιβαίνοντες.