Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 16:41
Τοπικά

Επιτροπή Πολιτών: Διαμαρτυρήθηκαν για την καύση σκουπιδιών και τον … Φάμελλο στον Πιτσιόρλα






Την ανησυχία των Βολιωτών για τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία τους, η καύση σκουπιδιών από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, αλλά και την αποφασιστικότητά τους, να αγωνιστούν ώστε να σταματήσει, διεμήνυσαν στον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών που τον συνάντησαν, έξω από το χώρο όπου γινόταν η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας.

Του επέδωσαν μάλιστα σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ απέσπασαν την δέσμευση από τον υφυπουργό ότι θα μεταφέρει τα όσα άκουσε από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών καθώς και το υπόμνημα που του παρέδωσαν στον αρμόδιο, αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτη Φάμελλο.

Λίγο νωρίτερα, δεκάδες πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής, πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στον κόμβο του ΚΤΕΛ και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι το γήπεδο του Μαγνησιακού όπου τους σταμάτησε αστυνομική δύναμη.

Στο συγκρότημα Τσαλαπάτα μπήκε τριμελής αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Στέλιο Λημνιό, τον Μάρκο Βαξεβανόπουλο και την Βάλμη Παπαδοπούλου, οι οποίοι και συναντήθηκαν με τον υφυπουργό, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά και τους περίμενε έξω από την αίθουσα της εκδήλωσης, στο συγκρότημα Τσαλαπάτα.

«Μέσα στον ιστό της πόλης λειτουργεί το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και η καύση εναλλακτικών καυσίμων, που εμείς θεωρούμε σκουπίδια, δεν είναι ασφαλής» τόνισε στον υφυπουργό ο κ. Στέλιος Λημνιός, επικαλούμενος μελέτες που έχουν δημοσιευτεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν στο ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση η λειτουργία των τσιμεντοβιομηχανιών στην Ελλάδα σα να είναι αποτεφρωτήρες.

«Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό σε βάρος της υγείας των παιδιών μας από το εργοστάσιο η καύση σκουπιδιών, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για κυκλική οικονομία» τόνισε ακόμη.

Από την πλευρά του, ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτών τα εξής:

«Στην επιτροπή της Βουλής δόθηκαν εξηγήσεις, οι οποίες στηρίζονται και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Κυρίως όμως υπήρξε η πρωτοβουλία να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να υπάρξει και το σύστημα, που και η επιτροπή το είχε ζητήσει, στις on line μετρήσεις να έχουν πρόσβαση όλοι. Εγώ θα μεταφέρω στο αρμόδιο υπουργείο το πρόβλημα σας και προφανώς η συζήτηση ανάμεσα στην επιτροπή και στην κυβέρνηση θα συνεχιστεί. Οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί και το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι. Εσείς θα κάνετε τη δουλειά σας ως επιτροπή, η συζήτηση θα συνεχιστεί»

Το μέλος της Επιτροπής, Μάρκος Βαξεβανόπουλος εξάλλου, τόνισε στον κ. Πιτσιόρλα πως ο κ. Φάμελλος αποφεύγει την συζήτηση και δεν έρχεται στο Βόλο να δώσει εξηγήσεις, παίζοντας ένα κρυφτούλι. “Εμείς θέλουμε ξεκάθαρα επιχειρήματα από το υπουργείο, έχουμε στείλει ένα έγγραφο 15 Ιανουαρίου και δεν έχει απαντηθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά, για να λάβει την διαβεβαίωση από τον υφυπουργό ότι θα μεσολαβήσει ο ίδιος στον συνάδελφό του.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ