Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 02:54
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεσε ψεκαστικό ελικόπτερο στον Σχινιά – Δύο νεκροί






Τραγωδία μετά από πτώση ελικοπτέρου στην περιοχή του Σχινιά, αφού οι πληροφορίες θέλουν δύο από τους τρεις επιβαίνοντες να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, έπεσε σε βαλτώδη περιοχή στον υδροβιότοπο του Σχοινιά. Ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες κατάφερε να απεγκλωβιστεί με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, ενώ οι άλλοι δύο ανασύρθηκαν από τις ομάδες διάσωσης χωρίς τις αισθήσεις τους.

Το χρονικό της πτώσης
Στις 9:48 ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική για πτώση ελικοπτέρου που εκτελούσε ψεκασμούς στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης και του Σχινιά. Αμεσα ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετείχαν 25 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ανάμεσα τους και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ.

Η προσέγγιση στο σημείο της πτώσης ήταν δύσκολη γιατί η περιοχή είναι βαλτώδης. Οταν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο της πτώσης, απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου δύο από τους τρεις επιβαίνοντες, οι οποίοι όμως δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Ο τρίτος είναι τραυματίας και είχε καταφέρει να βγει από το ελικόπτερο με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής που έσπευσαν πρώτοι στο σημείο της πτώσης.

Το ελικόπτερο ήταν μισθωμένο από την Περιφέρεια Αττικής και εκτελούσε ψεκασμούς στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης και του Σχινιά.

Πηγή: iefimerida