Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 17:09
Τοπικά

Επεισόδιο Αφγανών κρατουμένων κατά υπαλλήλου των Φυλακών Βόλου






Σοβαρό επεισόδιο σε βάρος ενός 45χρονου  σωφρονιστικού υπαλλήλου, στις Δικαστικές Φυλακές Βόλου, προκάλεσαν δύο 20χρ0νοι Αφγανοί κρατούμενοι, επειδή, όπως έγινε γνωστό, αρνήθηκε να τους δώσει είδη ρουχισμού που απαγορεύεται εκ του νόμου να χορηγηθούν σε κρατούμενους!

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα και προκάλεσε αναστάτωση στις φυλακές, ενώ μόλις έγινε αντιληπτή η επίθεση των νεαρών στον σωφρονιστικό υπάλληλο, έσπευσαν συνάδελφοί του να τον προστατεύσουν, ενώ ειδοποιήθηκε και η αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, ο 45χρονος υπέστη σωματικές βλάβες, ενώ οι δυο Αφγανοί παραπέμπονται αρμοδίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι αρνήθηκαν να παραδώσουν δέμα σε δύο κρατούμενους επειδή αυτό ήταν ύποπτο ως προς το περιεχόμενό του.

Όμως, φαίνεται ότι οι κρατούμενοι ανέμεναν το δέμα με ανυπομονησία και αντέδρασαν έντονα απέναντι στους υπαλλήλους.

Οι κρατούμενοι άρχισαν να σπρώχνουν τους υπαλλήλους και να τους φωνάζουν. Προς στιγμήν χάθηκε κάθε έλεγχος, με το επεισόδιο να γίνεται αντιληπτό ακόμη και έξω από τις φυλακές σε περιοίκους των Φυλακών Βόλου. Επικράτησε πανικός και αναστάτωση.

Όμως, ευτυχώς το επεισόδιο έληξε τελικά γρήγορα χωρίς να υπάρξει συμπλοκή. Το Αστυνομικό Τμήμα που ενημερώθηκε για το περιστατικό ανέμενε έως αργά χθες το βράδυ αν θα υποβληθεί μήνυση.